Hideg sárgadinnye-krémleves mentával: hűsítő ebéd a kánikulában
A mentás sárgadinnye-krémleves frissítő, hideg bevezetője az ebédnek.
![Mentás sárgadinnye-krémleves](https://kep.index.hu/1/0/4407/44078/440784/44078446_9553cf1608a74bd291028ceb8810ed85_wm.jpg)
Ez a finom sárgadinnye-krémleves behűtve esik a legjobban. Érdemes egy kevés vaníliás pudingport is adni hozzá, ez nemcsak kellemes ízt kölcsönöz neki, hanem az állagát is selymessé teszi. Ha szereted, a dinnye egy részét ne turmixold le, hanem nyersen keverd majd a már kész leveshez.
Mentás sárgadinnye-krémleves
Hozzávalók
- 4 mentalevél
- 2 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 közepes sárgadinnye
- 1 l víz
- 1 káváskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A dinnyét magozd ki, vágd ki a héjából, és kockázd fel. Nagyjából az egyharmadát tedd félre, a többit pedig tedd fel főni a kétféle cukorral, az egészben hagyott mentalevelekkel, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, a fahéjjal és annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha már puha, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. A tejszínt keverd el a pudingporral, csorgasd a levesbe, add hozzá a kimaradt dinnyekockákat is, és lassan főzd össze egy percig, amíg a leves besűrűsödik, a gyümölcsdarabok pedig kicsit átmelegszenek benne. Jól behűtve tálald.
Hasonlóan hűsítő leves a gazpacho, amihez csak össze kell főzés nélkül turmixolni a zöldségeket.
Hűsítő gazpacho főzés nélkül: csak turmixold össze a zöldségeket
Egyszerre lehűt és jóllakat ez a fűszeres és tápláló zöldségleves, amelyet szinte semmi munkával készíthetsz el.
Elolvasom