Hűsítő meggyleves bevált recept szerint
Anyukád így készítette
A meggylevest pofonegyszerű elkészíteni, pár összetevőből üdítő nyári előételt varázsolsz.

- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- Laza stílusa miatt imádják a neten a 49 éves divatbloggert: egyszerre vagány és nőies »
- Tavasszal minden formában divatos lesz a farmer: ezekre a nőies darabokra érdemes lecsapni a nadrágon túl »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
Nincs jobb a nyári kánikulában a hűsítő meggylevesnél. Készítsd friss meggyből, de használhatsz helyette más nyári gyümölcsöt is, például cseresznyét, egrest vagy őszibarackot. Fűszerezd bátran, ám az egyszerű, savanykás íz önmagában is remek frissítő lehet. Édes tejszínszigetekkel a tetején az igazi.

Meggyleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg meggy
- 15 dkg cukor
- 2 l víz
- 2,5 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 10 szegfűszeg
- 1 fahéj
Elkészítés:
Először mosd meg és magozd ki a meggyet, majd a cukrokkal tedd fel főni a vízben. A citrom héját reszeld le, és a szegfűszeggel együtt add a leveshez. Ha nincs kedved ezeket később a levesben keresgélni, csomózd a citrom héját és a szegfűszeget egy steril gézlapba vagy textildarabba, és így dobd a levesbe. Később, amikor már átvette az ízét, egyben kiemelheted belőle.
A levest főzd 20 percig, közben a lisztből, a tejfölből és két merőkanálnyi levesléből készíts habarást. Szűrd le, majd add a leveshez, forrald fel, és főzd további öt percig. Ha kész, tedd félre, míg kihűl, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.
Még több recept