Hűsítő meggyleves bevált recept szerint
Anyukád így készítette
A meggylevest pofonegyszerű elkészíteni, pár összetevőből üdítő nyári előételt varázsolsz.

- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Nincs jobb a nyári kánikulában a hűsítő meggylevesnél. Készítsd friss meggyből, de használhatsz helyette más nyári gyümölcsöt is, például cseresznyét, egrest vagy őszibarackot. Fűszerezd bátran, ám az egyszerű, savanykás íz önmagában is remek frissítő lehet. Édes tejszínszigetekkel a tetején az igazi.

Meggyleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg meggy
- 15 dkg cukor
- 2 l víz
- 2,5 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 10 szegfűszeg
- 1 fahéj
Elkészítés:
Először mosd meg és magozd ki a meggyet, majd a cukrokkal tedd fel főni a vízben. A citrom héját reszeld le, és a szegfűszeggel együtt add a leveshez. Ha nincs kedved ezeket később a levesben keresgélni, csomózd a citrom héját és a szegfűszeget egy steril gézlapba vagy textildarabba, és így dobd a levesbe. Később, amikor már átvette az ízét, egyben kiemelheted belőle.
A levest főzd 20 percig, közben a lisztből, a tejfölből és két merőkanálnyi levesléből készíts habarást. Szűrd le, majd add a leveshez, forrald fel, és főzd további öt percig. Ha kész, tedd félre, míg kihűl, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.
Még több recept