Gyors bögrés süti meggyel és vaníliával: hihetetlenül omlós lesz a tészta
A hagyományos meggyes bögrés sütit egy kis vaníliával és citrommal is feldobhatod.
Ha villámgyorsan és minden különösebb méricskélés nélkül szeretnél ízletes és omlós desszertet az asztalra varázsolni, a klasszikus meggyes bögrés sütinél keresve sem találhatsz egyszerűbbet, aminek alapreceptjét most egy kis vaníliával és citrommal is megbolondíthatod.
Meggyes-vaníliás bögrés süti
Hozzávalók
- 50 dkg magozott meggy (friss, befőtt és fagyasztott is jó)
- 2 bögre liszt
- 1 tojás
- 1 bögre cukor (1 csomag vaníliás cukor is kerülhet bele)
- 1 bögre tej
- 0.5 bögre étolaj
- 1 bio citrom lereszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 2 csipet fahéj
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 csomag vaníliás pudingpor (elhagyható)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral, a tojást pedig a cukorral és az étolajjal, majd utóbbihoz add hozzá a lisztes keveréket és a tejet, majd a vaníliát, a fahéjat és a citromhéjat. Ha vaníliarudat használsz, hasítsd fel, és késheggyel kapard a tésztába a magokat. Ha a héjat nem dobod el, hanem egy cukorral, porcukorral megtöltött fémdobozba teszed, házi vaníliás cukrot is készíthetsz.
A lecsepegtetett meggyet forgasd meg a vaníliapuding-porban vagy lisztben, majd keverd óvatosan a tésztába. A sütőt melegítsd elő 160-170 fokra, a tésztát tedd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, és süsd körülbelül 35-40 percen át készre, amit tűpróbával ellenőrizhetsz. A kihűlt süteményt felvágva, porcukorral meghintve tálald.
8 isteni sütemény kevert tésztából – Kezdők is elkészíthetik őket
Könnyítsd meg a dolgodat, készíts kevert tésztából süteményt, az élmény ugyanolyan, a munka viszont jóval kevesebb lesz vele, például a tojásokat nem kell szétválasztanod.
ElolvasomKépek: Getty Images Hungary.
Még több recept