Gyors bögrés süti meggyel és vaníliával: hihetetlenül omlós lesz a tészta

A hagyományos meggyes bögrés sütit egy kis vaníliával és citrommal is feldobhatod.

Meggyes-vaníliás bögrés süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha villámgyorsan és minden különösebb méricskélés nélkül szeretnél ízletes és omlós desszertet az asztalra varázsolni, a klasszikus meggyes bögrés sütinél keresve sem találhatsz egyszerűbbet, aminek alapreceptjét most egy kis vaníliával és citrommal is megbolondíthatod.

Meggyes-vaníliás bögrés süti

Hozzávalók

  • 50 dkg magozott meggy (friss, befőtt és fagyasztott is jó)
  • 2 bögre liszt
  • 1 tojás
  • 1 bögre cukor (1 csomag vaníliás cukor is kerülhet bele)
  • 1 bögre tej
  • 0.5 bögre étolaj
  • 1 bio citrom lereszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csipet fahéj
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (elhagyható)
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral, a tojást pedig a cukorral és az étolajjal, majd utóbbihoz add hozzá a lisztes keveréket és a tejet, majd a vaníliát, a fahéjat és a citromhéjat. Ha vaníliarudat használsz, hasítsd fel, és késheggyel kapard a tésztába a magokat. Ha a héjat nem dobod el, hanem egy cukorral, porcukorral megtöltött fémdobozba teszed, házi vaníliás cukrot is készíthetsz.

 

A lecsepegtetett meggyet forgasd meg a vaníliapuding-porban vagy lisztben, majd keverd óvatosan a tésztába. A sütőt melegítsd elő 160-170 fokra, a tésztát tedd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, és süsd körülbelül 35-40 percen át készre, amit tűpróbával ellenőrizhetsz. A kihűlt süteményt felvágva, porcukorral meghintve tálald.

8 isteni sütemény kevert tésztából – Kezdők is elkészíthetik őket

Könnyítsd meg a dolgodat, készíts kevert tésztából süteményt, az élmény ugyanolyan, a munka viszont jóval kevesebb lesz vele, például a tojásokat nem kell szétválasztanod.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük