Pillekönnyű meggyes egyensúlysüti: nem lehet elrontani ezt a receptet
A békebeli egyensúlysüti tésztája rendkívül jól variálható. Az édes desszertbe a savanykás meggy tökéletes.

meggyes-egyensulysuti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyensúlytészta receptje roppant egyszerű: igazítsd a tojás súlyához a cukrot, a vajat és a lisztet. Néhány extrával még vonzóbbá teheted a sütit: szezonban készítsd el friss meggyel. Ha nem szeretnéd, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd lisztbe. Mivel az édesség nem krémes, tökéletes piknikre, kirándulásokra is.

Meggyes egyensúlysüti recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A vajat habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojások sárgáját. A fehérjét verd kemény habbá, és a sütőporral vegyített liszttel felváltva forgasd a masszába. Fakanállal dolgozd csomómentesre, majd simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt közepes nagyságú tepsibe vagy tortaformába. A tetejét szórd meg megmosott, kimagozott meggyel. 

Told a tésztát forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35 perc alatt. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy hegyes kést vagy fogvájót a sütibe. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld. 
A klasszikus meggyes piskóta is visszahozza a régi ízeket, emlékeket. 

Ezt is szeretjük