Egyszerű meggyes-diós piskóta: ez a recept a kezdőknek is sikerülni fog
A meggy és a darált dió remekül mennek egymáshoz ebben a szuperegyszerű piskótában.
A sűrű tésztájú meggyes piskóta különlegessége, hogy a liszt egy részét darált dió helyettesíti benne, ami nagyon jól megy a fanyar gyümölcshöz. A vajas piskóta gazdag és tömör: egy-két szelet garantáltan eltelít belőle. Ha szoktál eltenni meggybefőttet, egész évben elkészítheted ezt a finomságot.
Meggyes-diós piskóta
Hozzávalók
- 60 dkg magozott meggy
- 12 dkg liszt
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál rum
Elkészítés:
A meggyet mosd meg és magozd ki. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd habbá, majd kanalanként adagold bele a porcukor felét, és ezzel keverd tovább, amíg egészen megkeményedik. A puha vajat habosítsd ki a porcukor másik felével és a vaníliás cukorral, majd adagold bele egyenként a tojássárgákat, adj hozzá egy kevés rumot, és ezzel is keverd ki.
A lisztet, a sütőport és a darált diót egy harmadik tálban keverd össze. Adagold a vajas részhez, majd az egészbe forgasd bele a felvert tojáshabot. Végül óvatosan add hozzá a kimagozott, lecsepegtetett meggyet is. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából 45 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.
Ebből a két összetevőből szeretni való, házias süti kerekedik ki.
Mennyei meggyes pite: vastag töltelék kerül az omlós tésztára
A meggyszezon már-már kötelező sütije a meggyes pite, és ha igazán mutatósra készítenéd, akkor rácsos tetővel süsd!
ElolvasomKép: porosolka / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció