Gyors, sajtos, medvehagymás tekercsek: belül krémes, kívül jó ropogós
Csak kapj elő egy csomag leveles tésztát, és fél óra múlva már az asztalodon illatoznak az ízletes, medvehagymás tekercsek.

Gyors, sajtos, medvehagymás tekercsek: belül krémes, kívül jó ropogós
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

Pár centis szőkéből derékig érő feketére váltott Katy Perry: megint átalakult »

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Elképesztően egyszerű, és az íze is csodás! A gyógyhatással rendelkező medvehagymából sok finomságot készíthetsz a viszonylag rövid szezonban. Ha van leveles tészta a hűtődben, nagy baj nem lehet. Ezekkel a tekercsekkel színesebbé, változatosabbá teheted a ráérős reggeleket, de vendégvárónak is tökéletesek.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csokor medvehagyma
  • 20 dkg krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 teáskanál só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát tisztítsd meg, vágd apróra, keverd össze a krémsajttal, az olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal. A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül három milliméteresre, és kend meg a medvehagymás keverékkel. Csavard fel jó szorosan a hosszú oldalát, majd éles késsel vágj belőle két centi vastag tekercseket.
 

Rendezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a csigák sütés közben jól megnőnek. Szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, de akár aprított baconnel is fokozhatod az élvezetet. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 15 perc alatt.

Ezt is szeretjük