Tejfölös-medvehagymás muffin: napokig nem szárad ki
Az omlós, villámgyorsan elkészíthető medvehagymás muffin a következő hetek nagy sztárja lesz.

Tejfölös-medvehagymás muffin: napokig nem szárad ki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasz egyik első hírnöke, a medvehagyma nemcsak finom, de egészséges is. Az íze nagyon hasonlít a fokhagymáéra, ám a gyógyereje jóval nagyobb. A puha medvehagymás muffinok remek vendégváró falatok, de kínálhatod egy könnyű leves mellé második fogásként is.

Medvehagymás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 tojás
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát mosd meg, csepegtesd le, majd vágd apróra. Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a sót, a borsot, a sütőport, és fakanállal jól keverd össze. Üsd egy másik tálba a tojásokat, öntsd hozzá a tejfölt, az olajat, és dolgozd simára a masszát. Forgasd hozzá a száraz elegyet és a medvehagymát. Ha szükséges, kevés tejjel lazíthatod a masszát.

A muffinformát béleld ki papírkapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. A tetejét szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Ha már szép aranybarna, szedd ki a sütőből. Hagyd kihűlni, utána vedd csak ki a formából.

Ezt is szeretjük