Isteni medvehagyma-krémleves, ami 30 perc alatt kész - Most indul a szezon
Végre megjelent a piacon a medvehagyma, készíts belőle mielőbb egy jó adag selymes krémlevest!

Isteni medvehagyma-krémleves, ami 30 perc alatt kész - Most indul a szezon
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A leginkább fokhagymára emlékeztető, de még annál is erőteljesebb illatú medvehagyma a tavasz egyik első hírnöke. A népi gyógyászat régóta használja, sok egyéb mellett kiváló méregtelenítésre, vírus- és baktériumölő, illetve serkenti a bélműködést. Csempészd minél többféle ételbe, és indítsd a szezont medvehagyma-krémlevessel!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db krumpli
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • füstölt sajt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát tisztítsd meg, alaposan mosd meg, majd aprítsd fel. A krumplit pucold meg, és vágd kis kockákra. Rakj egy lábosba egy evőkanál olajat, hevítsd fel, tedd bele a medvehagymát és a krumplit, majd kevergetve párold egy kicsit. Öntsd fel vízzel, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, morzsold bele a leveskockát, és forrald körülbelül 15-20 percig.

Amikor a krumpli már puha, pépesítsd botmixerrel, majd végy ki a főzőléből két-három evőkanállal, keverd el a tejszínnel, és öntsd a levesbe. Füstölt sajttal, esetleg pirított kenyérkockákkal megszórva, melegen tálald.

Blog.hu ajánló