Isteni medvehagyma-krémleves, ami 30 perc alatt kész - Most indul a szezon
Végre megjelent a piacon a medvehagyma, készíts belőle mielőbb egy jó adag selymes krémlevest!

Isteni medvehagyma-krémleves, ami 30 perc alatt kész - Most indul a szezon
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A leginkább fokhagymára emlékeztető, de még annál is erőteljesebb illatú medvehagyma a tavasz egyik első hírnöke. A népi gyógyászat régóta használja, sok egyéb mellett kiváló méregtelenítésre, vírus- és baktériumölő, illetve serkenti a bélműködést. Csempészd minél többféle ételbe, és indítsd a szezont medvehagyma-krémlevessel!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 3 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db krumpli
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • füstölt sajt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát tisztítsd meg, alaposan mosd meg, majd aprítsd fel. A krumplit pucold meg, és vágd kis kockákra. Rakj egy lábosba egy evőkanál olajat, hevítsd fel, tedd bele a medvehagymát és a krumplit, majd kevergetve párold egy kicsit. Öntsd fel vízzel, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, morzsold bele a leveskockát, és forrald körülbelül 15-20 percig.

Amikor a krumpli már puha, pépesítsd botmixerrel, majd végy ki a főzőléből két-három evőkanállal, keverd el a tejszínnel, és öntsd a levesbe. Füstölt sajttal, esetleg pirított kenyérkockákkal megszórva, melegen tálald.

Ezt is szeretjük