Isteni medvehagyma-krémleves, ami 30 perc alatt kész - Most indul a szezon
Végre megjelent a piacon a medvehagyma, készíts belőle mielőbb egy jó adag selymes krémlevest!
A leginkább fokhagymára emlékeztető, de még annál is erőteljesebb illatú medvehagyma a tavasz egyik első hírnöke. A népi gyógyászat régóta használja, sok egyéb mellett kiváló méregtelenítésre, vírus- és baktériumölő, illetve serkenti a bélműködést. Csempészd minél többféle ételbe, és indítsd a szezont medvehagyma-krémlevessel!

Medvehagyma-krémleves receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csokor medvehagyma
- 3 dl víz
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db krumpli
- 1 db húsleveskocka
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- füstölt sajt
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A medvehagymát tisztítsd meg, alaposan mosd meg, majd aprítsd fel. A krumplit pucold meg, és vágd kis kockákra. Rakj egy lábosba egy evőkanál olajat, hevítsd fel, tedd bele a medvehagymát és a krumplit, majd kevergetve párold egy kicsit. Öntsd fel vízzel, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, morzsold bele a leveskockát, és forrald körülbelül 15-20 percig.
Amikor a krumpli már puha, pépesítsd botmixerrel, majd végy ki a főzőléből két-három evőkanállal, keverd el a tejszínnel, és öntsd a levesbe. Füstölt sajttal, esetleg pirított kenyérkockákkal megszórva, melegen tálald.
