
Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik
A mediterrán bulgursaláta, vagyis a tabbouleh igazi felüdülés a nyári melegben.


Talán te is szívesen készítesz köretnek bulgurt, ami valójában nem más, mint rizsszem nagyságúra tört hántolt búza. A déli népek saláta alapanyagaként is előszeretettel fogyasztják, ebből lesz a tabbouleh nevű kiadós, egészséges egytálétel. Savanykás, citromos öntettel tálalva a legfinomabb.
Mediterrán bulgursaláta, tabbouleh receptje
Hozzávalók
A salátához
- 50 dkg koktélparadicsom
- 4 bögre víz
- 1 bögre bulgur
- 1 kis lilahagyma
- 1 csomag újhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- 0.5 csokor korianderzöld
- 0.5 csokor menta
- só
Az öntethez
- 1.5 dl olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 lime leve
- 1 csipet őrölt koriandermag
- 1 késhegynyi chili
- só
- bors
Elkészítés:
Egy lábosba önts egy bögre bulgurt, és négy bögre vizet. Sózd meg, tedd a tűzre, és ha felforrt, zárd el alatta a lángot, hogy fedő alatt a saját gőzében duzzadjon puhára. A koktélparadicsom húsát közben szedd ki, a maradék részt kockázd fel. A kétféle hagymát vágd karikára, a petrezselymet, a koriandert és a mentát aprítsd fel. Egy kisebb tálban keverd össze az öntet hozzávalóit. Ha a bulgur az összes vizet magába szívta, keverd össze a paradicsommal, a hagymákkal és a zöldfűszerekkel, add hozzá az öntetet, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
A bulgur hihetetlen változatosan készíthető el – akár lecsót is dúsíthatsz vele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept