Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik
A mediterrán bulgursaláta, vagyis a tabbouleh igazi felüdülés a nyári melegben.

bulgursali
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán te is szívesen készítesz köretnek bulgurt, ami valójában nem más, mint rizsszem nagyságúra tört hántolt búza. A déli népek saláta alapanyagaként is előszeretettel fogyasztják, ebből lesz a tabbouleh nevű kiadós, egészséges egytálétel. Savanykás, citromos öntettel tálalva a legfinomabb.

Mediterrán bulgursaláta, tabbouleh receptje

Hozzávalók:

A salátához

  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 4 bögre víz
  • 1 bögre bulgur
  • 1 kis lilahagyma
  • 1 csomag újhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 csokor korianderzöld
  • 0.5 csokor menta

Az öntethez

  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 lime leve
  • 1 csipet őrölt koriandermag
  • 1 késhegynyi chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosba önts egy bögre bulgurt, és négy bögre vizet. Sózd meg, tedd a tűzre, és ha felforrt, zárd el alatta a lángot, hogy fedő alatt a saját gőzében duzzadjon puhára. A koktélparadicsom húsát közben szedd ki, a maradék részt kockázd fel. A kétféle hagymát vágd karikára, a petrezselymet, a koriandert és a mentát aprítsd fel. Egy kisebb tálban keverd össze az öntet hozzávalóit. Ha a bulgur az összes vizet magába szívta, keverd össze a paradicsommal, a hagymákkal és a zöldfűszerekkel, add hozzá az öntetet, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

A bulgur hihetetlen változatosan készíthető el – akár lecsót is dúsíthatsz vele.

Ezt is szeretjük