Omlós püspökkenyér mazsolával
Ha húsvétról maradt némi csokoládé vagy aszalt gyümölcs, akkor süss belőle süteményt. Ez a legjobb, ami történhet velük.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ahogyan karácsonykor, úgy húsvétkor is megmaradhat csoki, gyümölcsök és egyéb finomságok, melyekkel nem tudsz mit kezdeni. A püspökkenyér tökéletesen alkalmas arra, hogy a lehető legkellemesebb módon szabadulj meg tőlük.

A tésztába bármit belekeverhetsz, minél többféle maradékot használsz, annál izgalmasabb lesz a süti.

Püspökkenyér mazsolával

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • csokinyuszi, gyümölcs
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  •  csipetnyi só

A mazsolát áztasd meleg vízbe vagy tejbe, de rumba is teheted. A tojássárgákat keverd el a cukor felével egészen fehéredésig, add hozzá a reszelt citromhéjat, majd dolgozd össze a puha vajjal.

A lisztet keverd el a sütőporral. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukor másik felével. A tojássárgás keverékhez add felváltva a lisztet és a tojáshabot, és óvatosan dolgozd össze.

Egy őzgerincformát vajazz és lisztezz ki, majd öntsd ebbe a tésztát. Közepes lángra előmelegített sütőben süsd 25 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy készen van-e már.

Ezt is szeretjük