Omlós püspökkenyér mazsolával
Ha húsvétról maradt némi csokoládé vagy aszalt gyümölcs, akkor süss belőle süteményt. Ez a legjobb, ami történhet velük.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Ez a legjobb téli manikűr a pihe-puha kötött pulóverekhez »

Cuki lábmelegítő csizma otthonra, kötött pulóverből »

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ahogyan karácsonykor, úgy húsvétkor is megmaradhat csoki, gyümölcsök és egyéb finomságok, melyekkel nem tudsz mit kezdeni. A püspökkenyér tökéletesen alkalmas arra, hogy a lehető legkellemesebb módon szabadulj meg tőlük.

A tésztába bármit belekeverhetsz, minél többféle maradékot használsz, annál izgalmasabb lesz a süti.

Püspökkenyér mazsolával

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • csokinyuszi, gyümölcs
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  •  csipetnyi só

A mazsolát áztasd meleg vízbe vagy tejbe, de rumba is teheted. A tojássárgákat keverd el a cukor felével egészen fehéredésig, add hozzá a reszelt citromhéjat, majd dolgozd össze a puha vajjal.

A lisztet keverd el a sütőporral. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukor másik felével. A tojássárgás keverékhez add felváltva a lisztet és a tojáshabot, és óvatosan dolgozd össze.

Egy őzgerincformát vajazz és lisztezz ki, majd öntsd ebbe a tésztát. Közepes lángra előmelegített sütőben süsd 25 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy készen van-e már.

Blog.hu ajánló