Fűszeres, mázas csirkeszárnyak baconbe tekerve: ropogósan az igazi

A pikáns máztól és a bacontől igazán különleges lesz a csirkeszárny, amit akár grillen is megsüthetsz.

Mázas, baconös csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkeszárny egyik nagy előnye, hogy változatosan fűszerezhető, és gyorsan finom ropogósra sül. A máznak köszönhetően csodás íze lesz, omlóssá válik, a bacon pedig arról is gondoskodik, hogy ne száradjon ki sütés közben. Ha grillen sütöd, még ízletesebb fogást tehetsz az asztalra.

Mázas, baconös csirkeszárnyak

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 20 dkg bacon
  • 5 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit éles késsel távolítsd el, majd a forgóknál vágd ketté. A húst fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. A ketchupot keverd össze a mézzel, az olívaolajjal, amennyiben bírod, chilit is tehetsz hozzá. Kend be vele a szárnyakat, majd a nagyságuktól függően tekerd egy-két szelet baconbe, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe.

Önts alájuk kevés vizet, takard le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd lefóliázva 35-40 percig. Ha elöl van a grilled, akkor azon körülbelül 20 perc alatt sül meg. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd. Tálaláskor zöldfűszerekkel is megszórhatod.

Fokhagymás-parmezános panírban sült csirkeszárny: ropogósra sül az ízes bunda

Az alapanyagok lecserélésével teljesen más lesz a sütőben sült csirkeszárny, mint amit megszoktunk.

Elolvasom
Ezt is szeretjük