
Mennyei mascarponés-epres piskótatekercs: így nem törik meg a tészta
A piskótatekercs nem csak lekvárral csábító, könnyed mascarponés krémmel és eperrel is kitűnő desszert.


Eperszezonban feltétlenül készítsd el ezt az egyszerre krémes és gyümölcsös piskótatekercset. Nem kell attól sem tartanod, hogy a tészta megtörik. A vizes piskótát érdemes sütőpapíron sütni. Lehetőleg még melegen, nedves konyharuhával tekerd fel, majd hagyd a tésztán addig, amíg meg nem töltöd. Így nem fog kiszáradni és megrepedni.
Mascarponés-epres piskótatekercs
Hozzávalók
A tésztához
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 4 db tojás
- 2 evőkanál forró víz
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 30 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A cukrot és az egész tojásokat verd fel gépi habverővel. Közben add hozzá a vaníliás cukrot, majd a forró vizet, és keverd még egy-két percig. Forgasd hozzá laza mozdulatokkal az átszitált lisztet. A homogén masszát simítsd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt gáztepsibe. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Tűpróbával teszteld. Ha a tésztába beleszúrsz egy kést, és azt üresen húzod ki, biztosan elkészült.
A sütőből kivéve a tésztát fordítsd nyirkos konyharuhára, és húzd le róla a sütőpapírt. Csavard fel jó szorosan, majd hagyd teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd dolgozd hozzá a tejfölt. Az epret mosd meg, csumázd le, és vágd fel kisebb darabokra.
A piskótát csavard le, kend meg a krémmel, rakd ki az eperrel, és tekerd fel szorosan. Tálalás előtt érdemes a hűtőbe tenni legalább egy órára, majd eperrel tálald.
Süss minél több epres sütit, a pite mindig jó választás!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció