Omlós, márványos süti egyszerű kevert tésztából: így lesz igazán szép a mintája
A márványos süti nemcsak mennyei, hanem rendkívül szép is.

marvanyos suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyönyörű mintájú márványos süti elkészítése valójában nem ördöngösség: mindössze arról van szó, hogy a tészta egy részébe kakaóport keversz, és azzal díszíted a sima alapot. Egyszerű vajas piskótatésztából a legjobb készíteni.

Márványos torta

Hozzávalók 8 szelethez

  • 6.5 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 csipet
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 teáskanál vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, majd csorgasd egy tálba. A tojásokat válaszd ketté. Az olvasztott vajba szitáld bele a lisztet, sózd meg, keverd össze, majd adagold bele a tojássárgákat, öntsd fel tejjel, add hozzá a vaníliaaromát, és alaposan keverd össze. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, és így verd tovább fényesre. A cukros tojáshabot spatula segítségével keverd hozzá a vajas alaphoz. A kakaóport tedd egy másik tálba, keverd el a massza egynegyedével, és kanalazd habzsákba. A maradék tészta felét egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában. Nyomj rá egy keveset a kakaós keverékből, de semmiképp ne vegyítsd el! Kanalazd rá a tészta másik felét, ezt díszítsd a maradék kakaós résszel, és pálcikával húzz belőle csíkokat a masszán, hogy szép mintája legyen. 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süsd készre.

Hasonló módszerrel a sajttortás brownie tetejét is gyönyörűre varázsolhatod.

Ezt is szeretjük