Márton-napi fűszeres libamell: sütőben sül omlósra a hús
Idén Márton-napon tálalj fel fűszeres, omlós, sült libamellet!

libamell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A libamell összeállítása, befűszerezése nagyon hamar megvan, a sütésének azonban csak akkor állj neki, ha rá tudsz szánni egy egész délelőttöt vagy délutánt, ezt ugyanis nem szabad elsietni. Bőrös, csontos darabot válassz: a csont jó ízt ad neki, a bőrből pedig rengeteg zsír olvad ki, amit utána kenyérre is kenhetsz.

Márton-napi sült libamell

Hozzávalók

  • 1 kg bőrös, csontos libamell
  • 2 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál őrölt kakukkfű
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A libamellet tisztítsd meg a tollak tokjától, és a bőrös oldalát vagdosd be éles késsel. Vigyázz, a húsba ne vágjál bele. Dörzsöld be alaposan sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. A szalonnát kockázd fel, és helyezd a darabokat a bőrbe vágott nyílásokba. A mellet tedd magas falú és vastag aljú serpenyőbe, tepsibe vagy római tálba, és fedd le. A sütőt kapcsold be 180 fokra, és rögtön told be a húst. Nagyjából másfél óra múlva kezdd el az időközben kiolvadt zsírral locsolgatni. Az utolsó félórában vedd le a fedőt vagy a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon, ilyenkor már gyakrabban is locsold meg.

Nagyon jól megy hozzá a vörösborral bolondított párolt lila káposzta.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük