Márton-napi fűszeres libamell: sütőben sül omlósra a hús
Idén Márton-napon tálalj fel fűszeres, omlós, sült libamellet!
A libamell összeállítása, befűszerezése nagyon hamar megvan, a sütésének azonban csak akkor állj neki, ha rá tudsz szánni egy egész délelőttöt vagy délutánt, ezt ugyanis nem szabad elsietni. Bőrös, csontos darabot válassz: a csont jó ízt ad neki, a bőrből pedig rengeteg zsír olvad ki, amit utána kenyérre is kenhetsz.
Márton-napi sült libamell
Hozzávalók
- 1 kg bőrös, csontos libamell
- 2 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A libamellet tisztítsd meg a tollak tokjától, és a bőrös oldalát vagdosd be éles késsel. Vigyázz, a húsba ne vágjál bele. Dörzsöld be alaposan sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. A szalonnát kockázd fel, és helyezd a darabokat a bőrbe vágott nyílásokba. A mellet tedd magas falú és vastag aljú serpenyőbe, tepsibe vagy római tálba, és fedd le. A sütőt kapcsold be 180 fokra, és rögtön told be a húst. Nagyjából másfél óra múlva kezdd el az időközben kiolvadt zsírral locsolgatni. Az utolsó félórában vedd le a fedőt vagy a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon, ilyenkor már gyakrabban is locsold meg.
Nagyon jól megy hozzá a vörösborral bolondított párolt lila káposzta.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció