8 isteni fogás Márton-napra libából, kacsából: hogy senki ne éhezzen jövő évben sem
Ezek között az isteni libás, kacsás ételek között te is megtalálod azt, amit szívesen készítesz majd el Márton-napon.

Márton-napon hagyományosan libát szokás felszolgálni, de a kacsából készült fogásokkal sem lőhetsz mellé. Comb, mell, máj, egészben sütve vagy pástétomnak elkészítve: sokféleképpen varázsolhatsz ezen a napon valami különlegeset az asztalra.
A libamáj hagyományosan az egyik legelegánsabb fogás, és mint ilyen, nem is olcsó. Évente néhányszor, ünnepi alkalmakon azonban így is érdemes lehet elkészíteni. A liba, kacsa combja ropogós, a húsa belül pedig hihetetlen puha. A májpástétom pedig sokáig jó lehet kenyerek megkenésére.
Márton-napi ételek libából, kacsából
“Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik” - tarja a népi megfigyelés. Ezen ne múljon: válogass kedvedre a következő receptekből, és az év bármelyik napján készítsd el őket.
- libamell
- libamájpástétom
- libamáj
- kacsa
- kacsasült
- márton-napi libamell
- márton-napi libacomb
- márton-nap
- Recept
OLVASD EL EZT IS!

- fasírt
- svéd húsgolyók
8 fasírt és húsgombóc: fűszeres, szaftos és diétás is van köztük

- csirkemell
- csirkemellek fűszeres bundában