Répasaláta marokkói módra: minden benne van, ami egy isteni salátához kell
Nem kell, hogy a saláta unalmas és ízetlen legyen.

A sárgarépa annyira alapzöldségnek számít, hogy könnyű elfeledkezni róla, pedig szuper hatással van a szervezetre. B1-, B2-, B6- és C-vitamint is tartalmaz, az ásványi anyagokban is túlteng, kalcium, foszfor és vas is van benne. A marokkói salátának az alapját adja ez a remek zöldség, vidám színével pedig gyönyörű látványt nyújt a tányéron.
Répasaláta marokkói módra
Hozzávalók 4 személyre
- 2 sárgarépa
- 40 dkg csicseriborsó
- 1 lila hagyma
- 1 narancs
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 marék aszalt vörös áfonya
- 1 csokor friss koriander
- 1 marék dió
- só
- bors
Pucold meg a répákat, majd reszeld le őket egy nagy lyukú reszelőn. A lila hagymát kockázd fel apróra.
Egy nagyobb tálban keverd össze a répát a feldarabolt korianderrel, add hozzá a csicseriborsót és a lila hagymát, sózd, borsozd. Facsard a salátára a narancs levét.
A római köményt pirítsd meg egy kicsit, majd szórd a salátára, és alaposan locsold meg olívaolajjal. Lehet másfajta olaj is, hogyha különlegesebb ízt szeretnél kombinálni.
Keverd össze alaposan a salátát, és díszítsd aszalt vörös áfonyával és diódarabokkal!
Sűrű, fűszeres répakrémleves: sütőben sült zöldség az alapja
Ezt a fűszeres levest csak szeretni lehet, tápláló és isteni finom, a sütőben sült zöldségtől pedig még intenzívebb az íze.
ElolvasomKép: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- vegetáriánus