Mennyei marcipános szaloncukor házilag: ilyen finomat nem kapsz a boltban
A szaloncukor készítése közben garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz. A marcipánosnál jobbat nem is kívánhatsz.
A szaloncukor igazi hungarikumnak számít, már Jókai Mór is imádta. Hosszú évtizedeken át otthon készítette a család apraja-nagyja. Bár most már bőséges a kínálat, a saját készítésű szaloncukornak nincs párja. A marcipános hihetetlenül finom. A víz helyett kevés rumot is tehetsz a masszába. A fán kívül tökéletes helye van az ünnepi asztalon, de ajándéknak sem utolsó.
Marcipános szaloncukor
Hozzávalók
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg mandula
- 20 dkg étcsoki
- 3 cl víz
Elkészítés:
A mandula héját szedd le, daráld le jó apróra, a legegyszerűbb zöldségaprítóban, majd keverd össze a porcukorral. Öntsd hozzá fokozatosan a vizet, és gyúrd össze. Amikor összeáll, könnyen formázható, nem túl ragacsos a massza, fóliázd le, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.
Pihentetés után formázz a masszából szaloncukrokat. A legegyszerűbb, ha először egy centi vastag hengereket készítesz, és azokat vágod fel kis darabokra. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, majd forgasd bele a villára szúrt marcipándarabokat. Rendezd a kész szaloncukrokat sütőpapírral borított tálcára. Amikor a csoki megszilárdul, csomagold selyempapírba.
A narancsos-mazsolás szaloncukor is mesés, az elkészítése pedig gyerekjáték.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció