Így készül a házi marcipános szaloncukor: csak 4 hozzávalóra lesz szükséged
Kövesd nagyanyáink példáját, készítsd saját kezűleg a szaloncukrot!
Évtizedekkel ezelőtt a szaloncukorkészítés az egyik legkedveltebb adventi hagyománynak számított. Elevenítsd fel a régi szokásokat, hisz a népszerű karácsonyi édesség nem állít nagy kihívás elé. A marcipános szaloncukor különösen népszerű. A marcipánt szörppel színezheted, különféle aromákkal ízesítheted.
Marcipános szaloncukor
Hozzávalók
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg mandula hántolt
- 16 dkg porcukor
- 0.5 db narancs
- víz
Elkészítés:
Daráld le a mandulát, majd keverd hozzá a porcukrot. Lassan adagolva adj hozzá annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Ízesítsd még egy kis narancslével és reszelt narancshéjjal. A masszát takard le fóliával, és tedd egy órára a hűtőbe. Ezt követően formázz belőle szaloncukrokat, majd sorakoztasd egy sütőpapírra.
Gőz fölött olvaszd meg az étcsokit, majd egy kicsit hűtsd vissza. Egy villa segítségével egyesével mártsd a marcipánokat az étcsokiba, és tedd vissza mindegyiket a zsírpapírra, amíg a csoki meg nem szilárdul. Akár egy éjszakán át is pihentetheted. Csomagold be mutatós papírba.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció