Így készül a házi marcipános szaloncukor: csak 4 hozzávalóra lesz szükséged
Kövesd nagyanyáink példáját, készítsd saját kezűleg a szaloncukrot!

Így készül a házi marcipános szaloncukor: csak 4 hozzávalóra lesz szükséged
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Évtizedekkel ezelőtt a szaloncukorkészítés az egyik legkedveltebb adventi hagyománynak számított. Elevenítsd fel a régi szokásokat, hisz a népszerű karácsonyi édesség nem állít nagy kihívás elé. A marcipános szaloncukor különösen népszerű. A marcipánt szörppel színezheted, különféle aromákkal ízesítheted.

Marcipános szaloncukor

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg hántolt mandula
  • 16 dkg porcukor
  • 0.5 db narancs
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Daráld le a mandulát, majd keverd hozzá a porcukrot. Lassan adagolva adj hozzá annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Ízesítsd még egy kis narancslével és reszelt narancshéjjal. A masszát takard le fóliával, és tedd egy órára a hűtőbe. Ezt követően formázz belőle szaloncukrokat, majd sorakoztasd egy sütőpapírra.
 

Gőz fölött olvaszd meg az étcsokit, majd egy kicsit hűtsd vissza. Egy villa segítségével egyesével mártsd a marcipánokat az étcsokiba, és tedd vissza mindegyiket a zsírpapírra, amíg a csoki meg nem szilárdul. Akár egy éjszakán át is pihentetheted. Csomagold be mutatós papírba.

Ezt is szeretjük