Így készül a házi marcipános szaloncukor: csak 4 hozzávalóra lesz szükséged
Kövesd nagyanyáink példáját, készítsd saját kezűleg a szaloncukrot!

Így készül a házi marcipános szaloncukor: csak 4 hozzávalóra lesz szükséged
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Ez lesz a 6 legerősebb trend ősszel: marad a kockás, és visszatér az állatminta »

Isteni, krémes smoothie, amit a fagyinál is jobban fogsz szeretni - Segíti a fogyást »

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Évtizedekkel ezelőtt a szaloncukorkészítés az egyik legkedveltebb adventi hagyománynak számított. Elevenítsd fel a régi szokásokat, hisz a népszerű karácsonyi édesség nem állít nagy kihívás elé. A marcipános szaloncukor különösen népszerű. A marcipánt szörppel színezheted, különféle aromákkal ízesítheted.

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg hántolt mandula
  • 16 dkg porcukor
  • 0.5 db narancs
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Daráld le a mandulát, majd keverd hozzá a porcukrot. Lassan adagolva adj hozzá annyi vizet, hogy összeálljon a massza. Ízesítsd még egy kis narancslével és reszelt narancshéjjal. A masszát takard le fóliával, és tedd egy órára a hűtőbe. Ezt követően formázz belőle szaloncukrokat, majd sorakoztasd egy sütőpapírra.
 

Gőz fölött olvaszd meg az étcsokit, majd egy kicsit hűtsd vissza. Egy villa segítségével egyesével mártsd a marcipánokat az étcsokiba, és tedd vissza mindegyiket a zsírpapírra, amíg a csoki meg nem szilárdul. Akár egy éjszakán át is pihentetheted. Csomagold be mutatós papírba.

Ezt is szeretjük