Puha mandulás félholdak egyszerű gyúrt tésztából: kávé, tea mellé nem is kell finomabb
A mandulás félholdak pillanatok alatt elkészíthető gyúrt tésztából állnak, puhák és ellenállhatatlanok.
Ezekbe az egyszerű mandulás félholdakba alig kell valami. Az egyetlen, ami talán nem található meg minden háztartásban, a darált mandula, de ezt is beszerezheted bármelyik hipermarketben, és sokféle sütibe használhatod fel. Fogyaszd kávé, tea mellé, vagy akár csak magában.
Mandulás félholdak
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg darált mandula
- 8 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 3 csomag vaníliás cukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A lisztet egy tálban öntsd össze a darált mandulával és a porcukorral, majd add hozzá a felkockázott vajat, a tojássárgákat, és gyúrj az egészből sima tésztát. Sodorj belőle ceruza vastagságú rudakat, ezeket vágd nagyjából ötcentis hasábokra.
A darabokból formázz kiflit, és sorakoztasd fel őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. 170 fokos sütőben 15-18 perc alatt süsd őket aranyszínűre. A kisütött kifliket még melegen hempergesd meg vaníliás cukorban.
Ha szereted a mandulát, megpróbálkozhatsz a házi mandulavaj elkészítésével is.
Így készíts mandulavajat házilag: hasznos trükköket is mutatunk
A köztudatban nem annyira elterjedt mandulavaj ugyanolyan egyszerűen készül, mint a népszerűbb mogyoróvaj. Kövesd a tippjeinket az igazán krémes textúráért!
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció