Habkönnyű mandulás piskóta diétásan készítve: sem liszt, sem cukor nem kell hozzá

A cukormentes darált mandulás piskóta édes, puha, és nagyon hamar készen van.

mandulas piskota

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukormentes mandulás piskóta kellemesen édes, és ebben a formában akár a diétádba is belefér. A tésztát a darált mandula mellett zabkorpa tartja össze, ami tele van rostokkal, így az emésztésnek is jót tesz.

Cukormentes, darált mandulás piskóta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg darált mandula
  • 10 tojás
  • 10 ml folyékony édesítőszer
  • 10 evőkanál víz
  • 3 evőkanál zabkorpa
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • szeletelt mandula a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra az édesítőszerrel, a vanília- és a mandulaaromával. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a darált mandulát, a zabkorpát és a sütőport. Fokozatosan, fakanállal kevergetve add a tojássárgákhoz, adagold bele kanalanként a vizet, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és told 180 fokos sütőbe. Tíz perc elteltével mérsékeld a hőt 150 fokra, és így is süsd további tíz percig. Ha kész, borítsd ki egy deszkára, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük