Habkönnyű mandulás piskóta diétásan készítve: sem liszt, sem cukor nem kell hozzá
A cukormentes darált mandulás piskóta édes, puha, és nagyon hamar készen van.

mandulas piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cukormentes mandulás piskóta kellemesen édes, és ebben a formában akár a diétádba is belefér. A tésztát a darált mandula mellett zabkorpa tartja össze, ami tele van rostokkal, így az emésztésnek is jót tesz.

Cukormentes, darált mandulás piskóta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg darált mandula
  • 10 tojás
  • 10 ml folyékony édesítőszer
  • 10 evőkanál víz
  • 3 evőkanál zabkorpa
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • szeletelt mandula a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra az édesítőszerrel, a vanília- és a mandulaaromával. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a darált mandulát, a zabkorpát és a sütőport. Fokozatosan, fakanállal kevergetve add a tojássárgákhoz, adagold bele kanalanként a vizet, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és told 180 fokos sütőbe. Tíz perc elteltével mérsékeld a hőt 150 fokra, és így is süsd további tíz percig. Ha kész, borítsd ki egy deszkára, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük