Mandulás kevert süti ananásszal a tésztájában: konzervgyümölcsből pillanatok alatt készen van

Ez az egyszerű mandulás, ananászos kevert süti akár darált dióval vagy mogyoróval is jól működik.

Mandulás-ananászos süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Darált mandulából és konzervananászból pillanatok alatt elkészítheted ezt az egyszerű, szaftos kevert sütit. A gyümölcsöt vágd kis kockákra, hogy mindenhova jusson belőlük. A tetejét szeletelt mandulával szórhatod meg, de ha az nincs otthon, le is hagyhatod róla.

Mandulás-ananászos süti

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált mandula
  • 10 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 ananászkonzerv
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • szeletelt mandula a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Az ananászkonzervet csepegtesd le, a gyümölcsöt kockázd fel.

A puha vajat kockázd fel, és keverd habosra a kétféle cukorral. Adagold bele egyenként a tojásokat is, és így keverd tovább, amíg a térfogata megnő. Egy másik tálban keverd el a darált mandulát a liszttel, a sütőporral és a sóval, és a tejföllel felváltva adagold a cukros tojáshoz. Végül add hozzá a felaprított ananászt is.

A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. Szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és 180 fokon nagyjából 45 perc alatt süsd készre.

Mandulából vegán tejet is készíthetsz házilag, ami így jóval olcsóbban kijön, mint a bolti.

Így készíts mandulaitalt házilag: hasznos trükköket mutatunk

Készíts krémes, ízes és adalékanyagoktól mentes mandulaitalt házilag. Jóval olcsóbb, mint a bolti, és ez garantáltan nincsen felvizezve!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük