Mandulás kevert süti ananásszal a tésztájában: konzervgyümölcsből pillanatok alatt készen van
Ez az egyszerű mandulás, ananászos kevert süti akár darált dióval vagy mogyoróval is jól működik.
Darált mandulából és konzervananászból pillanatok alatt elkészítheted ezt az egyszerű, szaftos kevert sütit. A gyümölcsöt vágd kis kockákra, hogy mindenhova jusson belőlük. A tetejét szeletelt mandulával szórhatod meg, de ha az nincs otthon, le is hagyhatod róla.
Mandulás-ananászos süti
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 20 dkg darált mandula
- 10 dkg liszt
- 6 tojás
- 1 ananászkonzerv
- 1 kis doboz tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés:
Az ananászkonzervet csepegtesd le, a gyümölcsöt kockázd fel.
A puha vajat kockázd fel, és keverd habosra a kétféle cukorral. Adagold bele egyenként a tojásokat is, és így keverd tovább, amíg a térfogata megnő. Egy másik tálban keverd el a darált mandulát a liszttel, a sütőporral és a sóval, és a tejföllel felváltva adagold a cukros tojáshoz. Végül add hozzá a felaprított ananászt is.
A masszát egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. Szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és 180 fokon nagyjából 45 perc alatt süsd készre.
Mandulából vegán tejet is készíthetsz házilag, ami így jóval olcsóbban kijön, mint a bolti.
Így készíts mandulaitalt házilag: hasznos trükköket mutatunk
Készíts krémes, ízes és adalékanyagoktól mentes mandulaitalt házilag. Jóval olcsóbb, mint a bolti, és ez garantáltan nincsen felvizezve!
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció