Krémes, málnás tiramisu pohárban: nyáron így a legfinomabb

Nem feltétlenül kell, hogy a tiramisu kávés legyen. A málnás változat igazán könnyed, üdítő nyári finomság.

Málnás tiramisu pohárban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok kedvenc desszertje, a tiramisu a nyár gyümölcseivel is fantasztikus, a málna, mivel puha, különösen alkalmas ehhez a desszerthez. Krémes, nem túl édes, és villámgyorsan elkészül. Poharakban, tálkákban szervírozva igazán mutatós. 

Málnás tiramisu pohárban

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg mascarpone
  • 30 dkg málna
  • 25 dkg babapiskóta
  • 15 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig 10 dkg cukorral és a vaníliával. Forgasd hozzá a mascarponét, és azzal is dolgozd össze. A tojásfehérjét is verd kemény habbá, majd keverd össze a mascarponéval. 
 

A málnát mosd meg, csepegtesd le, a felét törd össze villával vagy botmixerrel, és add hozzá a maradék cukrot. A babapiskótát mártsd egy kicsit a narancslébe, tedd a pohár aljába.Rétegezd a hozzávalókat a pohárba, tehát a további babapiskótát, a mascarponés krémet és a málnás szirupot. A tetejét rakd ki ízlésesen gyümölccsel.
Kóstoltad már a tiramisut csokisan? Nem fogsz tudni neki ellenállni. 

Ezt is szeretjük