Csábító málnás, sajttortás brownie: sok gyümölccsel a legfinomabb

Varázsold nyáriassá a fantasztikusan csokis brownie-t! A selymes krémsajt és a málna feldobja a mennyei sütit.

Málnás-sajttortás brownie
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miért kellene választani a málnás sajttorta és a klasszikus brownie között, ha a két kedvencet akár együtt, egy desszertben is fogyaszthatod? Gyümölccsel és krémsajttal könnyedebbé, nyáriasabbá teheted. Bár a brownie-t általában szobahőmérsékleten tároljuk, ezt a változatot a krémsajt miatt érdemes hűtőbe tenni. 

Málnás-sajttortás brownie

Hozzávalók 16 szelethez

A csokis réteghez

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 3 db tojás

A krémsajtos réteghez

  • 20 dkg krémsajt
  • 1 db tojássárga
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 15 dkg málna
Recept idők

Elkészítés:

Egy edényben vízgőz felett olvaszd össze a vajat és az étcsokit. Amikor teljesen egynemű masszát kapsz, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Egy tálban keverd össze a cukrot és a tojásokat, majd óvatosan forgasd hozzá a lisztet is. Részletekben add hozzá a vajas-csokis masszához, és dolgozd simára. 

 

A másik réteghez keverd ki jól a krémsajtot a kétféle cukorral és a tojással. Simítsd a csokis tészta felét egy papírral bélelt, közepes méretű tepsibe, majd kanalazd rá a krémsajtos masszát. Szórd meg a megmosott, lecsepegtetett málnával, végül egyengesd rá a maradék csokis tésztát. 

 

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 25 percig. Amikor a tészta teteje megszilárdul, de a közepén még kicsit puha, kiveheted a sütőből.

A málna és a krémsajt morzsával borítva is kitűnő. Ellenállhatatlan, ráadásul a tészta és a krém összeállítása is 5-5 percet vesz igénybe.

Isteni málnás sütemény ropogós morzsával borítva: édes krém terül el a tésztán

Más szezonális, de akár mirelit gyümölccsel is készülhet ez a süti, az édes krémsajtnak minden jól áll.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük