Csábító málnás, sajttortás brownie: sok gyümölccsel a legfinomabb
Varázsold nyáriassá a fantasztikusan csokis brownie-t! A selymes krémsajt és a málna feldobja a mennyei sütit.
Miért kellene választani a málnás sajttorta és a klasszikus brownie között, ha a két kedvencet akár együtt, egy desszertben is fogyaszthatod? Gyümölccsel és krémsajttal könnyedebbé, nyáriasabbá teheted. Bár a brownie-t általában szobahőmérsékleten tároljuk, ezt a változatot a krémsajt miatt érdemes hűtőbe tenni.
Málnás-sajttortás brownie
Hozzávalók 16 szelethez
A csokis réteghez
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 3 db tojás
A krémsajtos réteghez
- 20 dkg krémsajt
- 1 db tojássárga
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 15 dkg málna
Elkészítés:
Egy edényben vízgőz felett olvaszd össze a vajat és az étcsokit. Amikor teljesen egynemű masszát kapsz, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Egy tálban keverd össze a cukrot és a tojásokat, majd óvatosan forgasd hozzá a lisztet is. Részletekben add hozzá a vajas-csokis masszához, és dolgozd simára.
A másik réteghez keverd ki jól a krémsajtot a kétféle cukorral és a tojással. Simítsd a csokis tészta felét egy papírral bélelt, közepes méretű tepsibe, majd kanalazd rá a krémsajtos masszát. Szórd meg a megmosott, lecsepegtetett málnával, végül egyengesd rá a maradék csokis tésztát.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 25 percig. Amikor a tészta teteje megszilárdul, de a közepén még kicsit puha, kiveheted a sütőből.
A málna és a krémsajt morzsával borítva is kitűnő. Ellenállhatatlan, ráadásul a tészta és a krém összeállítása is 5-5 percet vesz igénybe.
Isteni málnás sütemény ropogós morzsával borítva: édes krém terül el a tésztán
Más szezonális, de akár mirelit gyümölccsel is készülhet ez a süti, az édes krémsajtnak minden jól áll.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció