Mennyei, málnás sajttorta villámgyorsan - Ezt még sütni sem kell
A savanykás, málnás szósz jól illik az édes, krémes sajttortához.

Mennyei, málnás sajttorta villámgyorsan - Ezt még sütni sem kell
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

Pár centis szőkéből derékig érő feketére váltott Katy Perry: megint átalakult »

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre itt a bogyós gyümölcsök szezonja, az egészséges málna pont sajttortára való. A legegyszerűbb, ha a nagy melegben a sütésmentes változat mellett döntesz. Fontos, hogy csak jó minőségű krémsajtot használj. Bár gyorsan összeállítod, a tortát órákon át pihentetni kell a hűtőben.

Hozzávalók:

  • 15 dkg édes keksz
  • 8 dkg vaj

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg krémsajt
  • 20 dkg habtejszín
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Tetejére

  • 30 dkg málna
  • 3 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráld le, vagy törd meg jól, és keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem túl édes, kevés cukrot is szórhatsz hozzá. Alaposan dolgozd össze, majd nyomkodd egy sütőpapírral bélelt, közepes tortaformába úgy, hogy a peremére is kerüljön a kekszes masszából. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
 

A tejszínt habosítsd konyhai robotgéppel, keverd hozzá a krémsajtot, a mascarponét, majd add hozzá a cukrot és a vaníliát. Egyengesd a hűtőből kivett kekszes alapra.

A málna felét mosd meg, rakd egy lábosba, és kis lángon, kevergetve kezdd melegíteni a cukorral. Ha kész, egy szűrőn passzírozd át, és öntsd a tetejére. Tedd vissza a hűtőbe legalább négy órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt díszítsd a maradék málnával.

Ezt is szeretjük