Mennyei, málnás sajttorta villámgyorsan - Ezt még sütni sem kell
A savanykás, málnás szósz jól illik az édes, krémes sajttortához.
Végre itt a bogyós gyümölcsök szezonja, az egészséges málna pont sajttortára való. A legegyszerűbb, ha a nagy melegben a sütésmentes változat mellett döntesz. Fontos, hogy csak jó minőségű krémsajtot használj. Bár gyorsan összeállítod, a tortát órákon át pihentetni kell a hűtőben.
Málnás sajttorta recept
Hozzávalók
- 15 dkg édes keksz
- 8 dkg vaj
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg krémsajt
- 20 dkg habtejszín
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
Tetejére
- 30 dkg málna
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A kekszet daráld le, vagy törd meg jól, és keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem túl édes, kevés cukrot is szórhatsz hozzá. Alaposan dolgozd össze, majd nyomkodd egy sütőpapírral bélelt, közepes tortaformába úgy, hogy a peremére is kerüljön a kekszes masszából. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
A tejszínt habosítsd konyhai robotgéppel, keverd hozzá a krémsajtot, a mascarponét, majd add hozzá a cukrot és a vaníliát. Egyengesd a hűtőből kivett kekszes alapra.
A málna felét mosd meg, rakd egy lábosba, és kis lángon, kevergetve kezdd melegíteni a cukorral. Ha kész, egy szűrőn passzírozd át, és öntsd a tetejére. Tedd vissza a hűtőbe legalább négy órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt díszítsd a maradék málnával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept