Hűsítő, habos málnás tiramisu: akár pohárba is rétegezheted
Nyáron a tiramisut kávé helyett készítsd inkább friss, zamatos gyümölcsökkel! A málnás változat is a kedvenceid közé fog tartozni.

Kóstoltad már a tiramisu nagyon krémes nyári változatát? Sok málnával, tejszínhabbal fantasztikus. A gyorsan összeállítható desszert remek választás kerti partira, ünnepekre, családi ebéd lezárásaként, vagy csak úgy. Poharakba, kelyhekbe rétegezve igazán csábító, jól behűtve pedig frissítő édesség.
Málnás poharas tiramisu
Hozzávalók
- 35 dkg málna
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg babapiskóta
- 3 evőkanál cukor
- 2.5 dl málnaszörp
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A mascarponét habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A málnaszörpöt öntsd egy tálba, és mártogasd bele a babapiskótákat. Rétegezd poharak, kelyhek aljába a mascarponés krémmel és a gyümölccsel felváltva. Arra figyelj, hogy a tetejére a gyümölcsök kerüljenek.
Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, hogy az ízek összeérjenek, a krém pedig megdermedjen.
A málna a habos, könnyű sajttortába is kitűnő. Sütni nem, csak hűteni kell.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció