Hűsítő, habos málnás tiramisu: akár pohárba is rétegezheted
Nyáron a tiramisut kávé helyett készítsd inkább friss, zamatos gyümölcsökkel! A málnás változat is a kedvenceid közé fog tartozni.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Kóstoltad már a tiramisu nagyon krémes nyári változatát? Sok málnával, tejszínhabbal fantasztikus. A gyorsan összeállítható desszert remek választás kerti partira, ünnepekre, családi ebéd lezárásaként, vagy csak úgy. Poharakba, kelyhekbe rétegezve igazán csábító, jól behűtve pedig frissítő édesség.
Málnás poharas tiramisu
Hozzávalók:
- 35 dkg málna
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg babapiskóta
- 3 evőkanál cukor
- 2.5 dl málnaszörp
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A mascarponét habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A málnaszörpöt öntsd egy tálba, és mártogasd bele a babapiskótákat. Rétegezd poharak, kelyhek aljába a mascarponés krémmel és a gyümölccsel felváltva. Arra figyelj, hogy a tetejére a gyümölcsök kerüljenek.
Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, hogy az ízek összeérjenek, a krém pedig megdermedjen.
A málna a habos, könnyű sajttortába is kitűnő. Sütni nem, csak hűteni kell.
Még több recept