Hűsítő, habos málnás tiramisu: akár pohárba is rétegezheted
Nyáron a tiramisut kávé helyett készítsd inkább friss, zamatos gyümölcsökkel! A málnás változat is a kedvenceid közé fog tartozni.

malnas-poharas-tiramisu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kóstoltad már a tiramisu nagyon krémes nyári változatát? Sok málnával, tejszínhabbal fantasztikus. A gyorsan összeállítható desszert remek választás kerti partira, ünnepekre, családi ebéd lezárásaként, vagy csak úgy. Poharakba, kelyhekbe rétegezve igazán csábító, jól behűtve pedig frissítő édesség. 

Málnás poharas tiramisu

Hozzávalók:

  • 35 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg babapiskóta
  • 3 evőkanál cukor
  • 2.5 dl málnaszörp
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A málnát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A mascarponét habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A málnaszörpöt öntsd egy tálba, és mártogasd bele a babapiskótákat. Rétegezd poharak, kelyhek aljába a mascarponés krémmel és a gyümölccsel felváltva. Arra figyelj, hogy a tetejére a gyümölcsök kerüljenek. 
Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, hogy az ízek összeérjenek, a krém pedig megdermedjen. 
A málna a habos, könnyű sajttortába is kitűnő. Sütni nem, csak hűteni kell. 

Ezt is szeretjük