Hűsítő, habos málnás tiramisu: akár pohárba is rétegezheted

Nyáron a tiramisut kávé helyett készítsd inkább friss, zamatos gyümölcsökkel! A málnás változat is a kedvenceid közé fog tartozni.

malnas-poharas-tiramisu
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kóstoltad már a tiramisu nagyon krémes nyári változatát? Sok málnával, tejszínhabbal fantasztikus. A gyorsan összeállítható desszert remek választás kerti partira, ünnepekre, családi ebéd lezárásaként, vagy csak úgy. Poharakba, kelyhekbe rétegezve igazán csábító, jól behűtve pedig frissítő édesség. 

Málnás poharas tiramisu

Hozzávalók

  • 35 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg babapiskóta
  • 3 evőkanál cukor
  • 2.5 dl málnaszörp
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A málnát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A mascarponét habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A málnaszörpöt öntsd egy tálba, és mártogasd bele a babapiskótákat. Rétegezd poharak, kelyhek aljába a mascarponés krémmel és a gyümölccsel felváltva. Arra figyelj, hogy a tetejére a gyümölcsök kerüljenek. 
Tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára, hogy az ízek összeérjenek, a krém pedig megdermedjen. 
A málna a habos, könnyű sajttortába is kitűnő. Sütni nem, csak hűteni kell. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük