A málnahab nagyiféle receptje: megunhatatlan, édes kísértés
Ha maradt tojásfehérjéd, vagy valami egyszerű, gyors édességre vágysz, válaszd a könnyű málnahabot!
A málnahab réges-régi kedvenc, amit percek alatt összedobhatsz. Nyáron a nagyinál szinte mindig akadt egy-egy adag a hűtőben. A málna jól harmonizál a vaníliával, a citrommal és a mentával, így érdemes a habhoz keverni. Tejszínnel még selymesebbé varázsolhatod.

Málnahab recept
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 30 dkg málna
- 4 db tojásfehérje
- 6 dkg kristálycukor
- 2.5 dl tejszínhab
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, csepegtesd le, villával törd össze. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, a vaníliát és a citromlevet. Verd tovább, és óvatosan forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, végül pedig a málnát.
Keverd össze, és adagold kisebb tálkákba, kelyhekbe. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálaláskor díszítsd citromfűvel vagy mentalevelekkel, gyümölcsdarabokkal.
