A málnahab nagyiféle receptje: megunhatatlan, édes kísértés
Ha maradt tojásfehérjéd, vagy valami egyszerű, gyors édességre vágysz, válaszd a könnyű málnahabot!

A málnahab nagyiféle receptje: megunhatatlan, édes kísértés
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

Ilyen ruhákat a mesékben sem látsz: álomszép couture kínai tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A málnahab réges-régi kedvenc, amit percek alatt összedobhatsz. Nyáron a nagyinál szinte mindig akadt egy-egy adag a hűtőben. A málna jól harmonizál a vaníliával, a citrommal és a mentával, így érdemes a habhoz keverni. Tejszínnel még selymesebbé varázsolhatod.

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 30 dkg málna
  • 4 db tojásfehérje
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2.5 dl tejszínhab
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A málnát alaposan mosd meg, csepegtesd le, villával törd össze. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, a vaníliát és a citromlevet. Verd tovább, és óvatosan forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, végül pedig a málnát.
Keverd össze, és adagold kisebb tálkákba, kelyhekbe. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálaláskor díszítsd citromfűvel vagy mentalevelekkel, gyümölcsdarabokkal.

Ezt is szeretjük