A málnahab nagyiféle receptje: megunhatatlan, édes kísértés
Ha maradt tojásfehérjéd, vagy valami egyszerű, gyors édességre vágysz, válaszd a könnyű málnahabot!

A málnahab nagyiféle receptje: megunhatatlan, édes kísértés
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A málnahab réges-régi kedvenc, amit percek alatt összedobhatsz. Nyáron a nagyinál szinte mindig akadt egy-egy adag a hűtőben. A málna jól harmonizál a vaníliával, a citrommal és a mentával, így érdemes a habhoz keverni. Tejszínnel még selymesebbé varázsolhatod.

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 30 dkg málna
  • 4 db tojásfehérje
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2.5 dl tejszínhab
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A málnát alaposan mosd meg, csepegtesd le, villával törd össze. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd fokozatosan add hozzá a cukrot, a vaníliát és a citromlevet. Verd tovább, és óvatosan forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, végül pedig a málnát.
Keverd össze, és adagold kisebb tálkákba, kelyhekbe. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Tálaláskor díszítsd citromfűvel vagy mentalevelekkel, gyümölcsdarabokkal.

Ezt is szeretjük