Mákos guba: klasszikus édesség a hétvégére
Egy kellemes vasárnap délutánra nincs is jobb, mint egy kis mákos guba. Otthon vagy, senkit sem zavar, hogy mákos a fogad, hajrá!
A legegyszerűbb ételek a legfinomabbak, ezt igazolja a jól ismert mákos guba is, amelyet valószínűleg mindenki szeret már gyerekkorától kezdve.
Frissen, melegen isteni, de a hűtőből kivéve is nagyon finom, így mindegy, mikor készíted és fogyasztod, csalódni biztosan nem fogsz.
Mákos guba
Hozzávalók:
- 6 kifli
- 1 liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 15 dkg darált mák
- 8 dkg cukor
- 5 dkg porcukor
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A kifliket érdemes egy nappal előre megvásárolnod, hogy rendesen kiszikkadjanak. A tejet melegítsd langyosra, majd a tojásokkal keverd a cukrot simára, add a tejhez, keverd össze, és add hozzá a vaníliás cukrot is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A mákot és a porcukrot keverd össze, majd egy alkalmas tálat vajazz ki, karikázd bele a kifliket, és tegyél rájuk az öntetből és a mákból is. Ismételgesd ezt a műveletet, amíg minden egyes karikára nem jut legalább egy kicsi mindkettőből. Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sül.
A képet a http://csincsilla.blogspot.com oldalról szedtük.
Édes receptek itthonról
A magyar konyha nemcsak húsos ételekben gazdag, hanem isteni sütikben is, nézz be képgalériánkba néhány tippért!
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- sütemény
Hagyományos zsidó édesség
- meggy
- babapiskóta
Gyors somlói galuska: 15 perc alatt kész
- édességek
- almás sütemények