Mákos guba: klasszikus édesség a hétvégére

Egy kellemes vasárnap délutánra nincs is jobb, mint egy kis mákos guba. Otthon vagy, senkit sem zavar, hogy mákos a fogad, hajrá!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legegyszerűbb ételek a legfinomabbak, ezt igazolja a jól ismert mákos guba is, amelyet valószínűleg mindenki szeret már gyerekkorától kezdve.

Frissen, melegen isteni, de a hűtőből kivéve is nagyon finom, így mindegy, mikor készíted és fogyasztod, csalódni biztosan nem fogsz.

Mákos guba

Hozzávalók:

  • 6 kifli
  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A kifliket érdemes egy nappal előre megvásárolnod, hogy rendesen kiszikkadjanak. A tejet melegítsd langyosra, majd a tojásokkal keverd a cukrot simára, add a tejhez, keverd össze, és add hozzá a vaníliás cukrot is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A mákot és a porcukrot keverd össze, majd egy alkalmas tálat vajazz ki, karikázd bele a kifliket, és tegyél rájuk az öntetből és a mákból is. Ismételgesd ezt a műveletet, amíg minden egyes karikára nem jut legalább egy kicsi mindkettőből. Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sül.

A képet a http://csincsilla.blogspot.com oldalról szedtük.

Édes receptek itthonról

A magyar konyha nemcsak húsos ételekben gazdag, hanem isteni sütikben is, nézz be képgalériánkba néhány tippért!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

almaspite lead
  • édességek
  • almás sütemények

Klasszikus almáspite-recept

Ezt is szeretjük