Bevált, mákos piskóta szilvalekvárral: így mindig sikerül a tészta
Nem túl édes, szolidan mákos, házi szilvalekvárral pedig fantasztikus a régimódi piskóta.

Bevált, mákos piskóta szilvalekvárral: így mindig sikerül a tészta
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

Dögösek, nőiesek és most nagyon divatosak: bőrhatású cuccok a szezon kulcsdarabjai »

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mákos-szilvalekváros piskóta igazi házias édesség, aminek feltétlenül el kell tenned a receptjét. Nem túl tömény, pont jó. A tésztájába víz és olaj is kerül, szép magasra feljön. Kevergesd jó sokáig, mert minél levegősebb a tészta, annál finomabb. Kevésbé tudod elhibázni, mint a hagyományos piskótát. 

Mákos szilvalekváros piskóta

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 6 dkg mák
  • 3 evőkanál víz
  • 0.5 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 kis üveg szilvalekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat keverd habosra a cukorral és a vaníliával, majd részletekben add hozzá a vizet és az olajat. A lisztet vegyítsd a mákkal, a sütőporral és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és a mákos keverékkel felváltva dolgozd a tojássárgás masszába. Ügyelj, hogy ne törjön meg a tészta.
 

Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a tepsiből, végezz tűpróbát. Szúrj a tészta közepébe egy hegyes kést. Ha nem tapad rá massza, elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd vágd ketté, és a közepét, valamint a tetejét is kend meg lekvárral. 

Ezt is szeretjük