Mákos-szilvalekváros kifli kelt tésztából - Ez volt a dédike kedvenc sütije
A hagyományos, házias sütik kedvelőinek a mákos-szilvalekváros kiflinél jobbal nem is kedveskedhetsz.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mákos-szilvalekváros kifli tésztájával a kezdők is könnyen boldogulnak. Nagy előnye, hogy napokig finom friss marad. 

Még tökéletesebb lesz az édesség, ha a vaj mellett zsírt is teszel bele. Fontos még, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek, így a tészta összeállítása előtt legalább fél órával végy ki mindent a hűtőből.

Mákos-szilvalekváros kifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg zsír
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 40 dkg szilvalekvár
  • 15 dkg mák

Tetejére:

  • 1 tojás

A tejet langyosítsd meg, majd rakd bele a cukrot és az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, és morzsold össze a zsiradékkal. Rakd hozzá a megkelt élesztőt, a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd az egészet jól gyúrd össze. Közepesen lágy tésztát kell kapnod. Takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.

Közben a töltelékhez keverd össze a lekvárt és a mákot. A megkelt tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül fél centi vastagra, és vágd háromszög alakú cikkekre. Rakj mindegyikre a töltelékből, és tekerd fel. Pakold a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tészta tetejét kend meg egy felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd aranybarnára. Tálaláskor hintsd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló