Mennyei, mákos sajttorta a sütőből, amit muszáj kipróbálni
Ha igazán különleges és finom sajttortára vágysz, a mákos változatot mindenképpen süsd meg!

Mák, túró, mascarpone: ha ilyen hozzávalók vannak egy sütiben, biztos, hogy nem lesz csalódás a végeredmény. Krémes sajttortát sokféleképpen készíthetsz, sütve, sütés nélkül, gyümölcsökkel. Sok munka nincs vele, viszont a sütésre csaknem egy órát kell szánnod. Díszítheted öntettel, mentával, de önmagában is nagy ízélmény.
Mákos sajttorta receptje
Hozzávalók 16 szelethez
Az alaphoz
- 20 dkg keksz
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
A krémhez
- 40 dkg mascarpone
- 25 dkg túró
- 12.5 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 3 evőkanál mák
- 3 db tojás
- 2 evőkanál keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat olvaszd meg, keverd el a cukorral, majd add hozzá a kekszmorzsát. Dolgozd össze, és az így kapott masszát nyomkodd egy kapcsos tortaforma aljára és oldalára.
A túrót törd össze villával, keverd hozzá a mascarponét, a tejfölt, a keményítőt, add hozzá egyesével a tojásokat, a vaníliát, a mákot, a cukrot, és keverd simára a masszát. A tölteléket öntsd a tortaformába, majd sütőben, 160 fokon süsd 50 percig. Akkor szedd csak ki a formából, amikor kihűl.
Lassan itt az eperszezon, így azzal is feldobhatod a sajttortát! Ezt a változatot ráadásul sütni sem kell.