Mákos, mazsolás nudli - A tészta a nagyi receptje
A mi gnocchink a krumplis nudli, mely mákkal, mazsolával megszórva a család minden tagjának nagy kedvence.

Mákos, mazsolás nudli - A tészta a nagyi receptje
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

Házi szemránckrémek, amiket gyerekjáték összeütni: versenybe szállnak a boltiakkal »

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A magyar konyha egyik specialitása a mákos-mazsolás nudli, amely karácsony közeledtével egyre több helyen kerül az asztalra. Fogj hozzá bátran, mert nem nehéz, csak a tészta formázásával megy el sok idő. Maradék tört krumpliból is készítheted. Idézd fel a régi ízeket ezzel a recepttel!

Mákos-mazsolás nudli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg mazsola
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • csipet só
  • darált mák
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és tedd fel annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Dobj hozzá kevés sót. Ha puha, szűrd le, és törd meg még melegen, majd várd meg, amíg kihűl. Utána add hozzá a zsírt, a tojást, a lisztet, a csipet sót, és jól gyúrd össze. Ha a tészta összeáll, rögtön nyújtsd ki lisztezett felületen egyujjnyi vastagra. Egy lisztes késsel vágd kisebb csíkokra, és ezekből sodorj a deszkán nudlikat.

Tedd bő, forrásban lévő vízbe a nudlikat, és főzd ki több részletben, adagonként nyolc-tíz perc alatt. Semmiképpen ne egyszerre, mert könnyen összeragadnak. Ha feljönnek a víz tetejére, szedd ki szűrőkanállal. Várd meg, amíg a tészta lecsöpög, ne rázogasd, mert elveszíti a formáját. Mákkal, mazsolával és porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük