Egyszerű, gyors mákos-diós piskóta: tortaalap is lehet, de önmagában is ízletes

Ha feldobnád a hagyományos piskótát, keverj a tésztába mákot és diót. A vizes változat nem esik össze, és pillekönnyű lesz.

Mákos-diós piskóta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pihe-puha piskóták mindig jól jönnek, tökéletesek önmagukban, főleg különféle öntetekkel, forró italokkal, de tortaalapnak is kiválóak. Ne mindig csak a klasszikus változatot készítsd el, dobd fel a tésztát mákkal és dióval is. A vizes piskóta előnye, hogy kevesebb tojás kell hozzá, mégis tökéletes az állaga, könnyebb a tészta, és szép magas. 

Mákos-diós piskóta receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg mák
  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá kanalanként a vizet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a dióval és a mákkal, majd forgasd össze a tojásos keverékkel. Végül óvatosan a habot is keverd hozzá.
Simítsd a masszát zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25 perc alatt. 

A piskótát gazdagíthatod mascarponéval és körtével is, fantasztikus lesz a végeredmény. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük