Egyszerű, gyors mákos-diós piskóta: tortaalap is lehet, de önmagában is ízletes
Ha feldobnád a hagyományos piskótát, keverj a tésztába mákot és diót. A vizes változat nem esik össze, és pillekönnyű lesz.
A pihe-puha piskóták mindig jól jönnek, tökéletesek önmagukban, főleg különféle öntetekkel, forró italokkal, de tortaalapnak is kiválóak. Ne mindig csak a klasszikus változatot készítsd el, dobd fel a tésztát mákkal és dióval is. A vizes piskóta előnye, hogy kevesebb tojás kell hozzá, mégis tökéletes az állaga, könnyebb a tészta, és szép magas.
Mákos-diós piskóta receptje
Hozzávalók
- 30 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg dió
- 10 dkg mák
- 10 dkg liszt
- 4 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá kanalanként a vizet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a dióval és a mákkal, majd forgasd össze a tojásos keverékkel. Végül óvatosan a habot is keverd hozzá.
Simítsd a masszát zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25 perc alatt.
A piskótát gazdagíthatod mascarponéval és körtével is, fantasztikus lesz a végeredmény.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció