Egyszerű, gyors mákos-diós piskóta: tortaalap is lehet, de önmagában is ízletes

Ha feldobnád a hagyományos piskótát, keverj a tésztába mákot és diót. A vizes változat nem esik össze, és pillekönnyű lesz.

makos-piskota-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pihe-puha piskóták mindig jól jönnek, tökéletesek önmagukban, főleg különféle öntetekkel, forró italokkal, de tortaalapnak is kiválóak. Ne mindig csak a klasszikus változatot készítsd el, dobd fel a tésztát mákkal és dióval is. A vizes piskóta előnye, hogy kevesebb tojás kell hozzá, mégis tökéletes az állaga, könnyebb a tészta, és szép magas. 

Mákos-diós piskóta receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg mák
  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá kanalanként a vizet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a dióval és a mákkal, majd forgasd össze a tojásos keverékkel. Végül óvatosan a habot is keverd hozzá.
Simítsd a masszát zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25 perc alatt. 

A piskótát gazdagíthatod mascarponéval és körtével is, fantasztikus lesz a végeredmény. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük