Csodás színű majonézes céklasaláta zöldségekkel: nyersen kerül bele a zöldség, így tele van vitaminnal

A majonézes céklasaláta igazi vitaminbomba a sötét, téli hónapokban.

majonezes ceklasalata
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen különösen érdemes elkészítened a majonézes céklasalátát. A bíborszínű zöldség nyersen kerül a tálba, így az összes B- és C-vitamin-tartalmát megőrzi. Jól megy hozzá az édeskés, szintén nyers sárgarépa és az újhagyma.

Majonézes céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg cékla
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 tojás
  • 3 szál újhagyma
  • bors

Az öntethez

  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 nyomásnyi mustár
  • pár csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat tíz perc alatt főzd ki. Ha készen vannak, szedd őket hideg vízbe. Amikor kihűltek, pucold meg, és vágd félbe őket.

Amíg a tojás készül, a répát és a céklát hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Ha van zöldségspirálozód, azt is használhatod, így még szebb lesz a saláta. Az újhagymák fehér szárát karikázd fel. A zöldségeket és a hagymát tedd egy tálba, szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal.

Az öntethez a tejfölt keverd el a majonézzel, a mustárral és a citromlével. Forgasd bele a salátát. Tálaláskor minden adag mellé helyezz két darab fél tojást.

Ha valami kiadósabb salátára vágysz, turbózd fel a zöldségeket sült csirkemellel!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük