Csodás színű majonézes céklasaláta zöldségekkel: nyersen kerül bele a zöldség, így tele van vitaminnal

A majonézes céklasaláta igazi vitaminbomba a sötét, téli hónapokban.

majonezes ceklasalata
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Télen különösen érdemes elkészítened a majonézes céklasalátát. A bíborszínű zöldség nyersen kerül a tálba, így az összes B- és C-vitamin-tartalmát megőrzi. Jól megy hozzá az édeskés, szintén nyers sárgarépa és az újhagyma.

Majonézes céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg cékla
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 tojás
  • 3 szál újhagyma
  • bors

Az öntethez

  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 nyomásnyi mustár
  • pár csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat tíz perc alatt főzd ki. Ha készen vannak, szedd őket hideg vízbe. Amikor kihűltek, pucold meg, és vágd félbe őket.

Amíg a tojás készül, a répát és a céklát hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Ha van zöldségspirálozód, azt is használhatod, így még szebb lesz a saláta. Az újhagymák fehér szárát karikázd fel. A zöldségeket és a hagymát tedd egy tálba, szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal.

Az öntethez a tejfölt keverd el a majonézzel, a mustárral és a citromlével. Forgasd bele a salátát. Tálaláskor minden adag mellé helyezz két darab fél tojást.

Ha valami kiadósabb salátára vágysz, turbózd fel a zöldségeket sült csirkemellel!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük