Magvas-csicseriborsós zöldsaláta: ínycsiklandozó, diétás ebéd 300 kalóriából
Minden benne van, amire a fogyáshoz szükséged lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ebben a receptben minden tápanyag megvan, ami egy egészséges, kalóriaszegény, diétás ebédhez szükséges. A római saláta levelei a laktató rostokat szolgáltatják, a csicseriborsó a fehérjebevitelért felel, míg a magvak és olajok a zsírban oldódó vitaminokról és az egészséges zsírokról gondoskodnak. Fűszerük, a petrezselyem szintén egészséget terem. Ez a tüzes kis növény sokkal több, mint pusztán az ételek hétköznapi díszítője. Egy-két evőkanálnyi belőle bőségesen fedezi a napi K-vitamin-szükségletedet, ami az erősebb csontokkal is egyet jelent.

Magvas-csicseriborsós zöldsaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 csésze zsenge római saláta
  • 45 deka főtt, konzerv csicseriborsó
  • 3 evőkanál enyhén pörkölt napraforgó- és szezámmag
  • 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál lenmagolaj
  • 2 evőkanál fehér balzsamecet
  • tengeri só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Vágd fel vagy kézzel tépkedd apróra a római saláta leveleit. Csepegtesd le a konzerv csicseriborsó alól a levet. Aprítsd fel a petrezselyemleveleket, majd tedd a hozzávalókat egy nagy tálba, és fűszerezd sóval, borssal a salátát. Végül keverd át finoman, de alaposan az összetevőket, és tálald fel az ételt.

Ha szeretnéd, teljes kiőrlésű pitába tekerve is fogyaszthatod a salátát, vagy kiegészítheted néhány kocka érett avokádóval, amivel egészséges zsírokat vihetsz be a szervezetedbe.

Ezt is szeretjük