Nagyanyáink receptje: így készül a tökéletes madártej!
A madártej mindenkiben kellemes emlékeket ébreszt, az egyik legfinomabb hazai édesség.
Készítésekor nagyon kell figyelni, hogy a krémben ne csapódjon ki a sárgája, valamint arra is, hogy a hab ne essen szét, különben finom, de nagyon ronda lesz a végeredmény.
Mivel hidegen az igazi, ha vendégeket vársz, jobb, ha előző nap elkészíted.
Madártej
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 1,2 l tej
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál liszt
- citromlé
- vanília
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Egy mélyebb edényben tedd fel a tejet kis lángon főni, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Kapard bele a vaníliát, ha keletkezik egy kis föle, akkor azt szedd le. A tojásokat szedd ketté, majd a fehérjéből verj félkemény habot, ha ez megvan, adj hozzá egy kiskanálnyi citromlevet, verd keményebbre, amikor pedig már majdnem eléri a tökéletes állagot, add hozzá a porcukrot is, és ezután verd teljesen keményre. A már meleg tejhez adj hozzá egy kanál cukrot, majd óvatosan szedj bele a habból galuskákat.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Főzd benne mindkét oldalukat egy percig, majd vedd ki, és egy csepegtetőtálban helyezd el őket. Ha az összes elkészült, akkor a tojássárgáját és a cukrot keverd simára, majd verd habosra. A lisztet ezután egy kevés hideg tejjel keverd csomómentesre, add hozzá a már forró vaníliás tejet, és forrald fel őket együtt. Miután felforrt, öntsd a sárgájához az egészet, folyamatos kevergetés mellett - a legjobb, ha mixerrel kevered -, addig, amíg krémes, sűrű nem lesz. Ezután tedd bele a habgolyókat, és mehet a hűtőbe, amíg a vendégek meg nem érkeznek.
Még több édesség!
Ha az édes finomságok rabja vagy, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- lekvár
- édességek
Isteni császármorzsa édes nyári lekvárokkal
- gyümölcs
- eper
Sütésmentes mascarpone-torta
- fagylalt
- nyár