Így készül a londoni szelet
A londoni szeletet mindenki ismeri, legfeljebb nem így, hanem csak mint nagyiféle sütit.
Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető desszert, amit a család minden tagja imádni fog, ezért ha csak fél órád van sütéssel foglalkozni, ezt akkor is bevetheted.
Igazi házi baracklekvárral a legjobb, ha teheted, mindenképp azzal készítsd!
Londoni szelet
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 tojás
- 12 dkg zsír
- 24 dkg cukor
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg lekvár
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom
- 8 g sütőpor
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A tojást válaszd szét. A sárgáját dolgozd össze a liszttel, a zsírral, a sütőporral, a cukor felével és a tejföllel, valamint reszeld bele a citrom héját, ebből lesz a tészta. Egy nyújtódeszkán nyújtsd ki, majd helyezd el egy tepsiben vagy sütőformában.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A tojások fehérjét verd fel, és add hozzá fokozatosan a cukor másik felét, akkor lesz jó, ha a hab már elég kemény, és el tudod oszlatni egyenletesen a tésztán. A habban keverd el a diót, majd ez is mehet a tésztára, a lekvárréteg fölé. Ezután nincs más dolgod, mint bedugni a 180 fokra előmelegített sütőbe, és amikor már a teteje szépen megsült - száraz -, akkor kivenni, felvágni és tálalni.
A képet Domján Mária készítette.
Még több édes finomság!
Ha az ínycsiklandó édességeknek nem tudsz ellenállni, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- lekvár
- édességek
Isteni császármorzsa édes nyári lekvárokkal
- gyümölcs
- nyár