Liszt- és cukormentes, narancsos muffin ribizlivel: isteni, diétás, újévi desszert
A narancsos muffin ribizlivel megbolondítva valódi édes kényeztetés, ezért jobb, ha rögtön dupla adagban készíted.

A muffin ízénél csak az elkészítése fenomenálisabb, hiszen röpke fél óra az életedből, és máris kapkodhatod egyiket a másik után. Ezt a verziót ráadásul akkor is kipróbálhatod, ha kerülöd a lisztet és a cukrot. A ribizlis verzió egyébiránt személyes kedvencünk, de más gyümölccsel is tökéletesen működik. Egyszerre fanyar és édes, így lehetetlen belőle eleget sütni.

Liszt- és cukormentes, narancsos muffin
Hozzávalók
- 15 dkg zabpehely
- 1 tasak sütőpor
- 8 dkg eritrit
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 1 narancshéj
- ribizli ízlés szerint
- 1 marék darált mandula (opcionális)
- 5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg kefir
- 2 db tojás
- késhegyni szódabikarbóna
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A zabpelyhet aprítógépben daráld le úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Öntsd egy tálba, és add hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat, a sót, a mandulát és a narancshéjat. Egy másik edényben keverd habosra az eritritet a tojásokkal, majd keverd hozzá a kefirt, a vajat és a narancslevet.
Kanalazd a masszát muffinformákba, de csak félig, mert később úgyis megduzzad. A muffinok körülbelül 35-40 perc alatt megsülnek, de nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját, illetve pihentesd a sütőben egy kicsit azután is, hogy elkészült. Hidegen és melegen egyaránt roppant ízletes.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció