Liszt- és cukormentes, narancsos muffin ribizlivel: isteni, diétás, újévi desszert

A narancsos muffin ribizlivel megbolondítva valódi édes kényeztetés, ezért jobb, ha rögtön dupla adagban készíted.

20916658_1331052_cd6e5b96e87fa332bbc0ad44760be2bc_wm.jpg
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A muffin ízénél csak az elkészítése fenomenálisabb, hiszen röpke fél óra az életedből, és máris kapkodhatod egyiket a másik után. Ezt a verziót ráadásul akkor is kipróbálhatod, ha kerülöd a lisztet és a cukrot. A ribizlis verzió egyébiránt személyes kedvencünk, de más gyümölccsel is tökéletesen működik. Egyszerre fanyar és édes, így lehetetlen belőle eleget sütni.
 

20916654_cd4f5c0fce5b6031dbb50506237253d3_wm.jpg

Liszt- és cukormentes, narancsos muffin

Hozzávalók

  • 15 dkg zabpehely
  • 1 tasak sütőpor
  • 8 dkg eritrit
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 1 narancshéj
  • ízlés szerint ribizli
  • 1 marék darált mandula (opcionális)
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg kefir
  • 2 db tojás
  • késhegyni szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A zabpelyhet aprítógépben daráld le úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Öntsd egy tálba, és add hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat, a sót, a mandulát és a narancshéjat. Egy másik edényben keverd habosra az eritritet a tojásokkal, majd keverd hozzá a kefirt, a vajat és a narancslevet. 

 

Kanalazd a masszát muffinformákba, de csak félig, mert később úgyis megduzzad. A muffinok körülbelül 35-40 perc alatt megsülnek, de nagyon fontos, hogy az első 15 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját, illetve pihentesd a sütőben egy kicsit azután is, hogy elkészült. Hidegen és melegen egyaránt roppant ízletes.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük