Omlós, illatos linzerkosár, csokival és gyümölccsel töltve
Linzertésztából rengeteg mindent készíthetsz, akár töltött falatkákat, amiknek képtelenség ellenállni.
- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »
- A farmerdzseki megunhatatlan klasszikus: a most divatos fazonokat nőies és sportos stílusban is viselheted »
- Pamela Anderson nőies frizuráját sok nő másolta le a ’90-es években: így készítheted el a laza kontyot »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
Édes falatkákat készíteni mindig kifizetődő dolog, akkor is, ha csak magadnak, akkor is, ha kisebb-nagyobb társaságnak sütöd a finomságokat.


A csokoládés krémet feldobhatod mogyoródarabkákkal, a vaníliás-gyümölcsöst pedig még ízletesebbé teheti egy kis tejszín, de bármit hozzáadhatsz, amiről úgy gondolod, hogy még finomabbá teheti.
Linzerkosár
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
A gyümölcsös változathoz:
- 1 csomag hidegen készíthető vaníliakrémpor
- 3 dl tej
- 25 dkg gyümölcs
A csokoládés változathoz:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 3 kocka étcsokoládé
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál liszt
- fél dl tej
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A lisztet gyúrd masszává a vaj és a porcukor társaságában, és ne hagyd ki a mókából a tojást, valamint a vaníliás cukrot se, no meg némi citromhéjat. Ha összeállt, tekerd fóliába, és legalább fél óráig pihentesd a hűtőben. Készítsd el a tölteléket: a gyümölcsös verzió nem lesz túl bonyolult, ahogyan a csokoládékrémes sem.
Utóbbit így készítsd: olvaszd fel az étcsokit egy duplafalú edényben, egy kézi habverővel keverd hozzá a porcukrot, a kakaóport és a lisztet, majd add hozzá a tojást és tejet, és hagyd, hogy besűrűsödjön.
Amikor kihűlt, a vajjal keverd habosra. A gyümölcsös tölteléknél pedig csupán annyi a dolgod, hogy elkészíted a vaníliakrémet, és beledarabolod a gyümölcsöket. Ha elkészült a kívánt töltelék, és a tészta is eleget pihent, vedd elő a kedvenc kosárkakészítő tepsidet, lapítsd a formákba a tésztát, majd 200 fokon, körülbelül 15 perc alatt süsd készre, aztán tedd félre hűlni. Ha kihűlt, töltsd meg a választott krémmel.
Gyors sütemények váratlan vendégeknek
Sokszor a leggyorsabb receptek sokkal finomabbak, mintha órákat töltenél a konyhában az édesség elkészítésével. Ha te is a gyorsan összedobható süteményeket részesíted előnyben, akkor válogass kedvedre receptjeink között!
OLVASD EL EZT IS!

- tojás
- cukor
Az eredeti francia madeleine receptje

- vanília
- tejszín
Őszibarackos panna cotta

- barack
- sütemény