Fantasztikus citromlikőr, avagy a limoncello receptje szicíliai rokonainktól
Az év végi koccintásokhoz jól jön a házi limoncello. Még elkészül szilveszterig.

Fantasztikus citromlikőr, avagy a limoncello receptje szicíliai rokonainktól
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A citromlikőr, avagy a limoncello az olaszok egyik legnépszerűbb itala. Nekik elég a kertjükben lévő fáig menni a legfontosabb hozzávalóért, itthon mindenképpen kezeletlen héjú citromból készítsd el. Jól lehűtve vagy jégkockával a legfinomabb.

Limoncello recept

Hozzávalók

  • 8 db citrom
  • 5 dl vodka
  • 5 dl víz
  • 2 bögre cukor
Recept idők

Elkészítés:

A citromot alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd törölgesd szárazra. A héját hámozd le nagyon vékonyan, hogy minél kevesebb maradjon rajta a fehér részből. Így biztosan nem lesz keserű. A héjat rakd befőttes üvegbe, és öntsd rá a vodkát. Zárd le, és pihentesd legalább két-három hétig. 
 

Ezt követően készíts szirupot, azaz a vizet és a cukrot melegítsd össze. A citromos vodkát szűrd le, és a levet keverd össze a sziruppal. Töltsd üvegekbe, és jól zárd le.

Ezt is szeretjük