Fantasztikus citromlikőr, avagy a limoncello receptje szicíliai rokonainktól
Az év végi koccintásokhoz jól jön a házi limoncello. Még elkészül szilveszterig.

Ez is érdekelhet
beauty and style
- Sikkes és nőies lesz a szetted, ha a természet színeit viseled, amikre rákattant a divat: színes, de mégsem harsány »
- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »

Top olvasott cikkek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
A citromlikőr, avagy a limoncello az olaszok egyik legnépszerűbb itala. Nekik elég a kertjükben lévő fáig menni a legfontosabb hozzávalóért, itthon mindenképpen kezeletlen héjú citromból készítsd el. Jól lehűtve vagy jégkockával a legfinomabb.
Limoncello recept
Hozzávalók
- 8 db citrom
- 5 dl vodka
- 5 dl víz
- 2 bögre cukor
Elkészítés:
A citromot alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd törölgesd szárazra. A héját hámozd le nagyon vékonyan, hogy minél kevesebb maradjon rajta a fehér részből. Így biztosan nem lesz keserű. A héjat rakd befőttes üvegbe, és öntsd rá a vodkát. Zárd le, és pihentesd legalább két-három hétig.
Ezt követően készíts szirupot, azaz a vizet és a cukrot melegítsd össze. A citromos vodkát szűrd le, és a levet keverd össze a sziruppal. Töltsd üvegekbe, és jól zárd le.

Még több recept