Fantasztikus citromlikőr, avagy a limoncello receptje szicíliai rokonainktól
Az év végi koccintásokhoz jól jön a házi limoncello. Még elkészül szilveszterig.

Fantasztikus citromlikőr, avagy a limoncello receptje szicíliai rokonainktól
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Ultranőies nyári frizurák selyemkendővel: ha így kötöd a hajadba, feldobja az öltözéked »

A 32 éves modell olyan, mint egy Barbie baba: Rosie Huntington-Whiteley-ról már megint tökéletes fotók készültek »

A bikininél is nőiesebbek: divatos, egyrészes fürdőruhák, melyekben nem maradsz észrevétlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A citromlikőr, avagy a limoncello az olaszok egyik legnépszerűbb itala. Nekik elég a kertjükben lévő fáig menni a legfontosabb hozzávalóért, itthon mindenképpen kezeletlen héjú citromból készítsd el. Jól lehűtve vagy jégkockával a legfinomabb.

Limoncello recept

Hozzávalók:

  • 8 db citrom
  • 5 dl vodka
  • 5 dl víz
  • 2 bögre cukor
Recept idők

Elkészítés:

A citromot alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd törölgesd szárazra. A héját hámozd le nagyon vékonyan, hogy minél kevesebb maradjon rajta a fehér részből. Így biztosan nem lesz keserű. A héjat rakd befőttes üvegbe, és öntsd rá a vodkát. Zárd le, és pihentesd legalább két-három hétig. 
 

Ezt követően készíts szirupot, azaz a vizet és a cukrot melegítsd össze. A citromos vodkát szűrd le, és a levet keverd össze a sziruppal. Töltsd üvegekbe, és jól zárd le.

Ezt is szeretjük