Fantasztikus citromlikőr, avagy a limoncello receptje szicíliai rokonainktól
Az év végi koccintásokhoz jól jön a házi limoncello. Még elkészül szilveszterig.

Fantasztikus citromlikőr, avagy a limoncello receptje szicíliai rokonainktól
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A citromlikőr, avagy a limoncello az olaszok egyik legnépszerűbb itala. Nekik elég a kertjükben lévő fáig menni a legfontosabb hozzávalóért, itthon mindenképpen kezeletlen héjú citromból készítsd el. Jól lehűtve vagy jégkockával a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 8 db citrom
  • 5 dl vodka
  • 5 dl víz
  • 2 bögre cukor
Recept idők

Elkészítés:

A citromot alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd törölgesd szárazra. A héját hámozd le nagyon vékonyan, hogy minél kevesebb maradjon rajta a fehér részből. Így biztosan nem lesz keserű. A héjat rakd befőttes üvegbe, és öntsd rá a vodkát. Zárd le, és pihentesd legalább két-három hétig. 
 

Ezt követően készíts szirupot, azaz a vizet és a cukrot melegítsd össze. A citromos vodkát szűrd le, és a levet keverd össze a sziruppal. Töltsd üvegekbe, és jól zárd le.

Blog.hu ajánló