Ropogós libatepertő házilag - Ha így sütöd, tökéletes lesz

A friss, házi libatepertő remek előétel a Márton-napi lakomához.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Márton-nap remek alkalom arra, hogy egy igazán jót egyél. Az étkezés nyitányaként kínálj kívül ropogós, belül omlós libatepertőt. A tejet ne hagyd ki, még ropogósabb és pirosabb lesz tőle a tepertő. A visszamaradt sok zsírt kenheted kenyérre.

libateperto-recept

Libatepertő recept

Hozzávalók

  • 1.5 kg libaháj bőrös
  • 4 dl víz
  • 2 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A libahájat tisztítsd meg az apró pihéktől, mosd meg, és vágd fel körülbelül két-három centis kockákra. Rakd egy mélyebb lábosba, és öntsd hozzá a vizet. Tedd rá a fedőt, majd közepes lángon süsd ki körülbelül 30 perc alatt. Közben többször kevergesd meg.
 

Amikor már kezd színesedni, vedd le róla a fedőt. Ha túl sok zsír keletkezik, merj le róla óvatosan. Amikor már majdnem aranybarna, önts rá kevés tejet. Legyél óvatos, mert nagyon fog fröcsögni. Fedő nélkül süsd még öt percig. Szűrd le, a tepertőt rakd papírtörlőre. Sózd meg, és lilahagymával tálald.

libateperto

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük