Verhetetlen házi libamájpástétom
Ez a boltinál is finomabb
A Márton-napi ínyencségek közül is kiemelkedik a különleges libamájpástétom.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Bár a libamáj egyáltalán nem olcsó, a pástétomhoz nem kell nagy mennyiséget vásárolni. Kínálhatod többfogásos ebédhez előételnek, de önálló vacsora is lehet. Pirítóssal, zöldségekkel fenséges, főleg, ha újbort is kortyolgatsz mellé.
Libamájpástétom
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg libamáj
- 2 evőkanál libazsír
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél dl száraz rozé
- só
- bors
Elkészítés:
A libamájról távolítsd el az ereket, a hártyákat és az inakat egy éles késsel. Mosd meg jó alaposan, és papírtörlővel törölgesd át. Hevíts egy serpenyőben libazsírt, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, és reszelj hozzá egy gerezd fokhagymát. Ha kicsit pirul, dobd rá a kisebb darabokra vágott libamájat. Locsold meg fél deci száraz rozéval, majd kis lángon fedő alatt párold puhára körülbelül 20 perc alatt.
Várd meg, amíg langyosra hűl, de semmiképpen ne dermedjen meg. Önts hozzá a zsírjából, majd botmixerrel pépesítsd, vagy turmixold össze. Akkor jó, ha homogén és kicsit krémes. Ha kell, még dobhatsz rá fűszert, majd a masszát kanalazd kis edénykébe, és rakd a hűtőbe. Várd meg, amíg megdermed. Szeletelve és kenve is fogyaszthatod.

Még több recept