Falusi libaleves gazdagon: ebből legalább kétszer fogsz szedni

A zamatos libaleves sok zöldséggel remek nyitánya a közös családi étkezésnek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne mindig csirkéből vagy karajcsontból főzz levest, libaaprólékból is fantasztikus lesz! Erősebben kell fűszerezni, mint a marha- vagy a csirkelevest. Ha hideg vízben teszed fel főni a húst, és nem kevergeted, nem lesz zavaros. Hosszúmetélttel ugyanolyan finom, mint maceszgombóccal vagy lúdgégével.

libaleves

Libaleves gazdagon

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg libaaprólék
  • 20 dkg tészta
  • 1 szelet karalábé
  • 4 db sárgarépa közepes
  • 2 db petrezselyemgyökér közepes
  • 2 szelet zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 12 szem bors
Recept idők

Elkészítés:

A libát tisztítsd meg, mosd meg, és darabold fel. Rakd egy lábosba, majd önts rá két és fél liter hideg vizet. Amikor felforr, szedd le a habját. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Kis lángon, gyöngyözve főzd tovább.
Amikor félig megpuhul a hús, rakd bele a megtisztított, feldarabolt répákat, a hagymát, a karalábét, a zellert, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot.


Főzd tovább addig, amíg minden puha nem lesz. A petrezselymet csak a végén rakd hozzá. Zárd le a lángot, és hagyd a levest néhány percig állni, majd utána szűrd le. Közben sós vízben főzd ki a tésztát. Tálaláskor a zöldségekkel és a hússal kínáld.

Ezt is szeretjük