Villámgyors pogácsa vajas leveles tésztából: ezzel tényleg alig van munka
A leveles tésztából készített vajas pogácsa az egyik legegyszerűbben elkészíthető aprósütemény.
Készítsd el a vajas pogácsát bolti vagy akár házi leveles tésztából! Még finomabb lesz, ha a rétegek közé reszelt sajtot is rejtesz. Az egész művelet során csak a pogácsák kiszaggatása igényel egy kevés időt.
Leveles vajas pogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 csomag leveles tészta
- 2 tojás
- só
Elkészítés:
A leveles tésztát tekerd le, és pogácsaszaggatóval szaggass belőle köröket. Az így kapott darabokat oszd három egyenlő részre. Az egyik adagot helyezd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, A kis körök alját kend le tojással, szórd meg reszelt sajttal. A következő adag tésztát is kend le tojással, és helyezd rá a reszelt sajttal megszórt darabokra. Ezt is szórd meg reszelt sajttal, és fedd be a harmadik adag, tésztával, és egy kicsit nyomd össze a pogácsákat. A tetejét is kend le tojással, szórd meg reszelt sajttal, sózd meg, és told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg szép színt kapnak.
Leveles tésztából akár teljes értékű ebédet is varázsolhatsz: a gombás, sós pite hamar készen van, és nagyon laktató.
Ropogós, sós pite leveles tésztából: pirult, fűszeres gomba borítja
Nem árt, ha van a fagyasztódban leveles tészta, isteni édes és sós ételeket készíthetsz belőle, például ezt a fűszeres gombával borított pitét.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció